Møte i internationalt nettverk 26. april 13-15

Frafall: Anna/SFUI, Elisabeth /JUS, Camilla/TF, Svein/EL, Trine Merete/SFUI, Mari/MN, Darrin/ISS, Kristine/SP, Jens/UV

Sak 1: Nettverkets nettsider. En opprydding er gjort, i tillegg til at siden er nå er åpen og tilgjengelig for alle. Cecilie/UV

Sak 2: Kampanjeuka høsten -18.

- Hvilken uke skal vi gå for til høsten? Vi har dessuten ofte vært sent ute med å ha en ukeplan klar, som blant annet har ført til sen promotering. Når bør vi senest ha ukeplanen klar for å unngå dette til neste arrangement?

Vi ble enige om å leggekampanjeuken til uke 35, siste uke i august. Vi har som mål å få satt datoer for de store infomøtene innen medio juni.

- Standard opplegg høstsemesteret er fakultetsvise stands. Vi har felles UiO-plakater, og bukker blir satt opp av sentralt. Har vi det vi trenger av grafiske profiler f.eks? 

Nettside for rekruttering av innreisende studenter 

Ingen meldte om behov for mer. De nye malene fungerer bra.

- Mange holder infomøter knyttet til standuken. Tenker fakultetene å kjøre samme opplegg?

Vi regner med det.

- Ble det testet ut noe nytt i oppløpet til forrige kampanjeuke/søknadsfrist som fungerte bra/ikke fungerte? Har noen ideer til nye opplegg?

HF og UV holdt gruppeveiledninger, som fungerte veldig bra selv om oppmøtet kunne vært bedre. Knutepunktets promotering av faste veiledninger førte til stor pågang.  SV går bort fra studentstand, siden tiltaket i liten grad når potensielle utvekslingsstudenter i "vet ikke" gruppen, kun de som vet at de skal på utveksling. 

Vi bør bli flinkere til å bruke utvekslingsstudenter på sosiale medier.

- Kan vi koble på utvekslingsambassadørene, og i så fall til hva?

Nettverket hadde ikke forslag til hva de kunne bruke ambassadørene til utover promotering på stand og på infomøter. Det er ønskelig med student initierte og -drevne tiltak, men nettverket er usikre på hvordan vi kan stimulere til dette uten selv å bli involvert i tiltaket. UiO har midler til tiltak. Mer info kommer senere.  

Alle

Ref fra JUS, sendt på epost: 

JUS: Vi kommer til å arrangere vår utvekslingsmesse 06. september og ha ulike arrangementer i forbindelse med søknadsfristen (f.eks. informasjonsmøte,

 partnerpresentasjoner, osv.) i uken før og etter 06. september.

Sak 3: Studiestart høst 2018. Sigrid/Mariana - SKS

Presentasjon av arrangementer ifm studiestart. Starter fredag 10/8 med Meet&Greet og First Night in Oslo. Semesterstart mandag 13/8, med fakultetsarr. og velkomstseremoni. Nettsiden Start of studies vil bli oppdatert med fakultets/programsider for hhv utveksling og helgradsstudenter.

Sak 4: Forslag om å kjøre Introduction to Norwegian-MOOC før sommeren, og informere nye studenter om muligheten for å lære litt norsk før ankomst.

Det jobbes allerede med å synliggjøre dette på UiO nettsidene og Facebook. Graciete/HF

Sak 5: Sommerseminaret 2018. Presentasjon av foreløpig program. Sumera/AF

Program og påmelding kommer på epost i begynnelsen av mai.

Sak 6: INT-Nettverket framover

Eventuelt:

Erasmusstudenter som skal reise høsten 2018 har fått informasjon om språktest og stipend.

 

Publisert 19. mars 2018 14:03 - Sist endret 3. mai 2018 13:07