Møte i internasjonalt nettverk 28.03.2019

Forfall: Tone, Anne W (MED), Sigrid

 

Sak 1: Semester survey H2018 - Presentasjon av hovedfunn fra spørreundersøkelse rettet mot internasjonale studenter. v/Amit og Mariana, Knutepunktet. Resultatene fra undersøkelsene er lenket opp under evalueringer: https://www.uio.no/for-ansatte/arbeidsstotte/sta/internasjonalisering/innreisende/mottak/

Sak 2: Høst 2019 utvekslingstall ut: runde rundt bordet v/Anne og Cecilie. Det ble en kort runde. MatNat har økt sine tall fra ca 50 til ca 80 som har fått tilbud. Ellers ingen som hadde mye å melde.

Sak 3: Staff weeks: erfaringsutveksling! Hvem har vært på staff week? Hvor og hvilke temaer? Utbytte etc...v/Anne og Cecilie. Det var flere som hadde være på staff weeks. En generell betraktning er at dette er mest nyttig i forhold til å knytte nye kontakter med potensielle partnere, men at det faglige utbyttet kan variere. Ofte er temaene litt for generelle og det settes av uforholdsmessig mye tid til sightseeing og andre ting. Det er derfor viktig å være kritisk til agendaen. Men alle er enige om at det er en god mulighet som bør benyttes mer gjennom Erasmus+. Sjekk ut http://staffmobility.eu/ og https://www.eaie.org/training.html.

Sak 4: Partnerbesøk ifm EAIE v/Guri. Spørsmål om noen har planlagt å invitere partneruniversiteter til å komme innom UiO på vei til eller fra EAIE i Helsinki. Det var det ingen som hadde. Enighet om at det ikke er hensiktsmessig hvis det ikke har en klar strategisk begrunnelse, slik som i fjor med UCSD og Melbourne som er prioriterte utvekslingspartnere og som ble koblet til interesserte fagmiljøer på UiO. Det blir opptil enhetene om de har enkeltpartnere de ønsker å invitere.

Sak 5: Sommerseminar: forslag til temaer v/arbeidsgruppa.
Enighet om å lage et halvdagsseminar med studentfokus, særlig med tanke på integrering av innreisende. Ett tema til kan være arbeidslivsrelevans og utveksling, samarbeid med Karrieresenteret. Vi planlegger videre, og lager et møte på ca 3 timer, uten mindre poster med driftsrelaterte spørsmål, og går ut og spiser sammen etterpå.

Sak 6: Strategi 2030: Det er kommet inn få innspill i strategiprosessen. Skal/bør nettverket spille inn noen tanker rundt internasjonalisering?

https://www.uniforum.uio.no/nyheter/2019/03/dropper-a-gi-innspill-til-2030.html

Sak 7: Tine og Guri skal på Nafsa i slutten av mai. Noen som har behov for at vi møter partnere som er strategisk viktige for fakultetet eller et fagmiljø?

- Det er bare å ta kontakt med Tine og Guri å avtale et møte hvis det er et ønske om at vi skal møte partnere får å diskutere fornyelser/avvikling av avtaler, problematiske forhold.. eller bare en courtesy call. Gjelder alle fakultet og institutt.

Sak 8: Sommerskoler; hvordan øke kunnskapen om mulighetene, både for studiekonsulenter og studenter. Hvor begynner jeg? Anne/MN

- Det finnes info, noe på de sentrale sidene for deres avtaler, og så har HF sin egen side. Dette er noe vi kan utnytte bedre med mer info. Anne fortsetter diskusjonene om hva de kan gjøre med Therese.

Sak 9: Takk for innspill og tilbakemeldinger til både seminaret 22.mars og til møtet med statsråd om stortingsmeldingen! Det kan være interessant å skrive en oppsummering et år etter avslutning av "Flere studenter på utveksling"-prosjektet. En del er nå kartlagt, men hvis det er flere som vil ha med ting som har skjedd på feltet, send det inn! v/Guri
Guri kommer til å sende en invitasjon til å spille inn.

 

Annet:

 

Publisert 7. jan. 2019 16:22 - Sist endret 19. mai 2020 13:56