Referat fra møte i koordineringsgruppen for likestilling, inkludering og mangfold

Tilstede:

Irene Sandlie, Anne Hege Grung (TF), Tony Joakim Sandset (MED), Vibeke Blaker Strand (JUS), Helga Reiss (HF), Marthe Amundsen (MN), Anne Julie Semb (SV), Bente Follestad Bakken (KHM), Trude Schmidt Øvregard (NHM), Beret Bråten (STK)

Forfall: Åse Gornitzka, Karen Marie Ulshagen (OD), Anders Moss (UV), Ada Lassen-Urdahl (Studentparlamentet)

Agenda:


Sak 1: Godkjenning av innkalling til dagens møte

  • Godkjent

Sak 2: Godkjenning av referat fra 14. februar 2023


Sak 3: Utkast til mandat for koordineringsgruppen og for LIM-nettverk

  • Forslag til mandat sendt på e-post til koordineringsgruppens medlemmer

  • Koordineringsgruppen hadde flere innspill til mandatenes utforming, som vil diskuteres med rektoratet før mandatene vedtas høsten 2023. Oppsummert er koordineringsgruppen positive til at det forankres mandat for de to utvalgene/nettverkene. Samtlige medlemmer var enige om at en solid formålsbeskrivelse er viktig for ha med i mandatene, slik at retningen for arbeidet ved UiO blir tydelig definert og forankret.


Sak 4: SV presenterer arbeid med Balanse-prosjektet "Rekruttér"

SV presenterte status og videre planer for det NFR-finansierte Balanse-prosjektet «Rekruttér». Prosjektet har en ferdig rapport utarbeidet i samarbeid med AFF.


Sak 5: Eventuelt

  • Orienteringer:
    • I 2023 var det 29 søknader om kvalifiseringsstipendet for kvinnelige førsteamanuensis. Søknadene vurderes fortsatt. Noe færre søkere enn tidligere år.
    • Opprykkseminar for kvinnelige førsteamanuensis ble arrangert 6. juni. Det var 35 deltakere, som også er noe færre enn tidligere år.
    • Kort orientering om status for registerdataprosjektet (i henhold til Tiltaksplan for mangfold, likestilling og inkludering 2021-2024). OPA gjennomfører møte med innkjøp i juni 2023. Målet er at prosjektet skal være ferdigstilt innen 2023, men det kan hende det blir forskjøvet frem i tid på grunn av foreldrepermisjon. 
Publisert 4. juli 2023 12:24 - Sist endret 3. jan. 2024 11:46