English version of this page

Uteksaminering av SPARK Norway innovasjonsprosjekter

Fem prosjekter har fullført SPARK Norway innovasjonsprogram i løpet av 2022. I begynnelsen av desember ble SPARK Norway prosjektene feiret med overrekkelse av diplomer og presentasjoner. Det ble også kåret en vinner av Vaccibody Innovation Award 2022.

Bildet kan inneholde: bukse, smil, teatergardin, gardin, frakk.
Uteksaminerte deltakere av SPARK Norways innovasjonsprogram. Fra venstre Morten Egeberg, Magnus Løberg, Christer Tønnesen, Kamran Shalchian-Tabrizi, Guttorm Haraldsen, Arsenii Zabernyk, Jarle Vaage, Kåre-Olav Stensløkken og Per Morten Sandset viserektor UiO. Mari Mohn Paulsen var ikke til stede. Foto: Fartein Rudjord/UiO.

Fem nye prosjekter har fullført UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram innen helserelatert livsvitenskap, SPARK Norway. Dette ble markert i en seremoni med overrekkelse av diplomer til de uteksaminerte prosjektene. Leder for SPARK Norway, Morten Egeberg sa at han er svært er imponert over fremgangen prosjektene har hatt; fremragende forskning er utgangspunktet for alle prosjektene, og i løpet av tiden i programmet har de utviklet en mer forretningsorientert tankegang og forståelse. Summen av dette utgjør kjernen i SPARK Norway-programmet. Det er fantastisk motiverende å jobbe med alle de dyktige og innovative forskerne i SPARK Norway. Vi lærer også fra dem og det er en stor inspirasjon for oss som driver SPARK Norway til å fortsette å utvikle dette unike programmet.

- SPARK Norway programmet har vist seg å være en de mest suksessfulle innovasjonssatsingene ved Universitetet i Oslo. Vi har jobbet systematisk med å utvikle et innovasjonsøkosystem som legger til rette for etablering av nye bedrifter og virksomheter, og som nå inkluderer det nye Veksthuset for livsvitenskap og utviklingen av Oslo Science City, det første innovasjonsdistriktet i Norge, som forhåpentligvis vil bli et miljø som stimulerer til og hjelper unge forskere til å følge en gründervei og etablere nye virksomheter basert på deres vitenskapelige prestasjoner, sa UiOs viserektor for forskning og innovasjon, Per Morten Sandset.

Bildet kan inneholde: smil, se, organ, erme, gardin.
Vinnerlaget bestående av Magnus Løberg og Christer Tønnesen. Foto: Fartein Rudjord/UiO

Høyt nivå blant prosjektene

Prosjektlederne, også kalt SPARKees, presenterte prosjektene sine og pitchet for Vaccibody Innovation Award 2022 som deltes ut til det mest innovative SPARK Norway prosjektet blant de som ble uteksaminert. Det var sterk konkurranse, men var prosjektet Slimstitch - A medical device for obesity treatment som gikk til topps. Juryen bestod av Markus Dietrich fra Headen Ventures, Per Morten Sandset fra UiO og Caspar Foghsgaard fra Nykode (tidligere Vaccibody).


Vaccibody Innovation Award

Grunnlegger av Vaccibody, Agnete Fredriksen, vant i 2020 Norges Forskningsråds innovasjonspris. Prispengene på 500 000 kroner donerte hun til SPARK Norway. Fra 2021 brukes midlene til å dele ut en pris på 100 000 kroner til det mest innovative SPARK Norway prosjektet som uteksamineres. Prispengene vil hjelpe prosjektet videre i kommersialiseringsfasen etter at programperioden i SPARK Norway er over. 


Om innovasjonsprogrammet SPARK Norway

Siden oppstarten i 2018 har UiO:Livsvitenskap tatt opp 34 prosjekter i SPARK Norway. Programmet skal veilede prosjektene til å videreutvikle ideer fra helserelatert livsvitenskap, slik at de kommer pasienter og samfunn til gode. Hvert prosjekt får mentor, rådgivning og prosjektkoordinator i tillegg til finansiering. Les mer om SPARK Norway  


Uteksaminerte prosjekter 

  • Healthy soils for a healthy life, prosjektleder Kamran Shalchian-Tabrizi
  • Human antibodies for therapeutic, selective Notch targeting in rheumatoid arthritis, prosjektleder Guttorm Haraldsen
  • MyFood – a decision support system to prevent and treat disease-related malnutrition, prosjektleder Mari Mohn Paulsen  
  • A medical device for obesity treatment, prosjektleder Christer Tønnesen 
  • Inhibition of aortic valve calcification, prosjektleder Kåre-Olav Stensløkken

 

Publisert 8. des. 2022 17:20 - Sist endret 21. des. 2022 08:28