English version of this page

Emneutviklingsstøtte for å fremme tverrfaglig utdanning

UiO:Livsvitenskap etablerte i 2021 en støtteordning for tverrfaglige studieemner innen livsvitenskap. Støtteordningen er rettet mot institutter og fakulteter på Universitetet i Oslo og har løpende søknadsfrist. 

Ordningen støtter også utviklingen av emner som er tilpasset en tverrfaglig studentgruppe. Allerede dette vårsemesteret har FIL2900 – Fordypning i vitenskapsfilosofi gått. Emnet er videreutviklet av Senter for Filosofi og Vitenskap (CPS) med støtte fra UiO:Livsvitenskap og tar for seg filosofiske temaer innen livsvitenskap og filosofiske spørsmål som er oppstått i nye livsvitenskapsområder. Emnet er planlagt oppsatt igjen til våren 2023.

Til høsten går et annet emne med støtte fra UiO:Livsvitenskap SOSGEO2400 – Introduksjon til demografi. Emnet har koblinger til menneskets evolusjon og livsløp, og egner seg som samfunnsvitenskapelig emne for livsvitenskapsstudenter.

UiO:Livsvitenskap fremmer tverrfaglighet i livsvitenskap på mange måter, og vi ønsker å gi studenter ved hele Universitetet i Oslo tilgang til et vidt spektrum av emner slik at de får mulighet for å bygge opp mer tverrfaglige bachelorgrader og få en bredere kompetansebakgrunn. Et krav til emnene som får støtte, er at de må være åpne for bachelorstudenter med ulik fagbakgrunn. 

Søk og få inntil 300 000 i støtte

Hensikten med støtten er å stimulere til revidering av eksisterende eller opprettelse av nye livsvitenskapsorienterte emner. Disse skal være tilpasset en tverrfaglig studentgruppe og gjøres tilgjengelig for bachelorstudenter over hele UiO. Ordningen innebærer støtte på opp til 300 000 kroner over ett til tre år for å utvikle emnet. Les mer og søk om støtte

 

Publisert 31. mai 2022 16:00 - Sist endret 1. aug. 2023 10:50