English version of this page

Nordiske SPARK-prosjekter møter økosystemet i Silicon Valley

SPARK Nordic tok turen til Silicon Valley i slutten av april. Totalt var det 19 deltakere fra SPARK Norway og SPARK Finland. Formålet med turen var å introdusere de nordiske SPARK-prosjektene for mulighetene som finnes i Silicon Valley og gi dem anledning til å bygge sine egne nettverk og markedsforståelse.

SPARK Norway og SPARK Finland sammen i Silicon Valley.

De nordiske SPARK programmene har gjennom flere år hatt et vellykket samarbeid for å øke utviklingen av nye innovative løsninger innen helseteknologi og livsvitenskap. For første gang dro de nordiske SPARK-programmene sammen til Silicon Valley, stedet som er kjent som høysetet for teknologi og innovasjon og hvor halvparten av den globale venturekapitalen innen livsvitenskap finnes. I området ligger også Stanford University hvor innovasjonsprogrammet Stanford SPARK som de nordiske SPARK-programmene er basert på, ble opprettet i 2006.

Tilbake der det startet

Første stopp var Stanford Drug Discovery Symposium 2023. SPARK Norway og SPARK Finland var invitert til å støtte konferansen som har en imponerende liste av innledere med adm. dir. og styreledere fra de største globale legemiddelselskapene på talerstolen. Og en panelsamtale med fire nobelprisvinnere! I tillegg til inspirerende innlegg, var det unike nettverksmuligheter for SPARK-prosjektene.

På Stanford fikk programmene delta på SPARK mentoring session, besøke Stanford Biodesign-programmet, Stanford d.school hvor design thinking stammer fra, og møte Stanfords eget teknologioverføringskontor.

Nordic Innovation House

Et annet viktig formål med turen var å vise frem det nordiske innovasjonspotensialet til interessenter i Silicon Valley, og neste stopp var Nordic Innovation House, som er inngangsporten for nordiske oppstartsselskaper som ønsker å utvide eller etablere sin virksomhet i Silicon Valley.  

Videre møtte SPARK-prosjektene UCSF Innovation Ventures på University of California San Francisco hvor de fikk presentert programmene deres og alle SPARK- prosjektene pitchet egne prosjekter. Også på Stanford Healthcare Innovation Lab fikk SPARK-prosjektene anledning til å pitche sine prosjekter.

Felles nordisk satsing fremover

Tilbakemeldingene fra deltakende SPARK-prosjekter viser at turen var en suksess og  alle har hatt stor nytte av det tettpakkede programmet og møtene de deltok på. Vi ble svært godt mottatt overalt og opplever at det å satse sammen og skape oppmerksomhet om innovasjonspotensialet i Norden har en langt større effekt enn det om å satse på egenhånd som enkeltstående, små nasjoner. Vi vil bygge videre på det sterke nordiske samarbeidet i SPARK. Derfor planlegger vi å ha felles arrangement under Nordic Innovation Fair, København i september og Nordic Life Science Days, København i november.

Fra venstre: Leder SPARK Norway, Morten Egeberg og leder SPARK Finland, Pasi Sorvisto. Foto: Siyeon Rhee.

Les mer

SPARK Norway er UiO:Livsvitenskap sitt innovasjonsprogram for helserelatert livsvitenskap. Programmet er to-årig og tilbyr mentorordning, opplæring og finansiering. Årlige opptak, den neste utlysningen kommer til høsten. Følg med på nettsiden 

 

Publisert 31. mai 2023 17:23 - Sist endret 31. mai 2023 18:33