English version of this page

Avslutning for deltakerne i SPARK Norway med prisutdeling av Vaccibody Innovation Award

Fire nye prosjekter har fullført UiO:Livsvitenskap sitt innovasjonsprogram i helserelatert livsvitenskap, SPARK Norway. Et av dem vant Vaccibody Innovation Award 2023.

Bilde av SPARKeene som ble feiret.
Uteksaminerte deltakere av SPARK Norway innovasjonsprogram. Fra venstre Marianne Hiorth, Hendrik Frølich Stange Fuglesang, Deo Pandey og Anette Weyergang. Foto: Fartein Rudjord/UiO

Prosjektene har jobbet med et bredt spekter av løsninger innen helserelatert livsvitenskap som behandling av munntørrhet, brudd på kneskålen, hjernekreft og et nytt verktøy for diagnostikk og presisjonsbehandling av kreftpasienter. 

Per Morten Sandset, UiOs viserektor for forskning og innovasjon, omtalte i sin velkomsthilsen SPARK Norway-programmet som det mest vellykkede innovasjonstiltaket innen livsvitenskap ved Universitetet i Oslo. - Vi har jobbet systematisk med å utvikle et innovasjonsøkosystem som legger til rette for etablering av nye bedrifter og virksomheter, og for å skape et miljø som stimulerer til og hjelper forskere til å følge en gründervei, Veksthuset for verdiskaping er opprettet, Livsvitenskapsbygget står ferdig om få år og vil ha en sentral beliggenhet i Norges første innovasjonsdistrikt, Oslo Science City.

Avslutningen ble markert med en seremoni med overrekkelse av diplomer til de uteksaminerte prosjektene.

Leder for SPARK Norway, Morten Egeberg sa at han er imponert over fremgangen prosjektene har hatt; fremragende forskning er utgangspunktet for prosjektene, og i løpet av tiden i innovasjonsprogrammet har alle utviklet en mer forretningsorientert tankegang og forståelse. Han benyttet også muligheten til å takke Agnete Fredriksen for at hun alltid har vært villig til å dele sine erfaringer slik at andre innovatører kan ha nytte av det, og for opprettelsen av Vaccibody Innovation Award. 

Vinner av Vaccibody Innovation Award 2023
Fra venstre Morten Egeberg, grunnlegger av Vaccibody (nå Nykode) Agnete Fredriksen, vinner av Innovation Award 2023 Anette Weyergang og Per Morten Sandset. Foto: Fartein Rudjord/UiO.

Vinner av Vaccibody Innovation Award 2023

Prosjektlederne av de fire innovasjonsprosjektene pitchet sin forretningside foran en jury bestående av Agnete Fredriksen fra Nykode (tidligere Vaccibody) Georgina Askeland fra Hadean Ventures og Per Morten Sandset fra UiO. Det var sterke kandidater, men Anette Weyergang med prosjektet "A Predictive tool for Antibody Drug Conjugates" stakk av med seieren.

Prisen ble opprettet i 2020 da Agnete Fredriksen vant Norges Forskningsråds innovasjonspris. Prispengene på 500 000 kroner donerte hun til SPARK Norway. Siden da disse midlene gått til å dele ut en pris på 100 000 kroner til det mest innovative SPARK Norway prosjektet.


Om innovasjonsprogrammet SPARK Norway

Siden oppstarten i 2018 har UiO:Livsvitenskap tatt opp 40 prosjekter i SPARK Norway. Programmet skal veilede prosjektene til å videreutvikle ideer fra helserelatert livsvitenskap, slik at de kommer pasienter og samfunn til gode. Hvert prosjekt får mentor, rådgivning og prosjektkoordinator i tillegg til finansiering. Les mer om SPARK Norway  


Uteksaminerte prosjekter 

  • Liposal™ – Prolonged relief of dry mouth prosjektleder Marianne Hiorth
  • 3.5 patella fracture plate: a solution to the knee-cap fracture problem prosjektleder Hendrik Frølich Stange Fuglesang
  • Targeting transcriptional addictions in brain tumors prosjektleder Deo Pandey
  • A Predictive tool for Antibody Drug Conjugates prosjektleder Anette Weyergang

 

Publisert 23. nov. 2023 15:30 - Sist endret 23. nov. 2023 15:30