English version of this page

Ny konvergensmiljøutlysning kommer til høsten

UiO:Livsvitenskap finansierer konvergensmiljøer – tverrfaglige forskningsgrupper som jobber med store samfunnsutfordringer innen livsvitenskap relatert til helse, miljø og bærekraft. Til høsten starter en ny søknadsrunde.  

Bildet viser Carl Henrik Gørbitz.
Carl Henrik Gørbitz, direktør UiO:Livsvitenskap. Foto: Jarli&Jordan/UiO.

Dette blir den fjerde runden med finansiering av konvergensmiljøer for UiO:Livsvitenskap. Det legges opp til at fem til seks forskningsprosjekter vil få finansiering.

- Vi jobber kontinuerlig med å evaluere ordningen, vårt mål er å sikre en bred tverrfaglig involvering, og vi ønsker søkere fra alle fakulteter ved UiO, uttaler direktør Carl Henrik Gørbitz.

Konvergensmiljøene vil få stipendiat- og postdoktorstillinger finansiert av UiO:Livsvitenskap i tillegg til driftsmidler.

Kunngjøres til høsten

Den neste utlysningen vil bli kunngjort i løpet av høsten 2024. Selve søknadsprosessen vil foregå i 2024-2025 og forventet oppstart av fjerde generasjon konvergensmiljø vil være i 2026.

Tidligere søknadsrunder

Den første utlysningen kom i 2016 og resulterte i opprettelsen av seks konvergensmiljø. Den andre utlysningen ble kunngjort i løpet av høsten 2018, hvor åtte nye konvergensmiljø fikk finansiering for perioden 2019-2023. I 2020 startet den tredje søknadsrunden. Den resultert i seks konvergensmiljø.  

 

Publisert 20. juni 2024 08:45 - Sist endret 20. juni 2024 08:48