Den beboelige planeten

Klimaendringer påvirker matproduksjon og matsikkerhet. Måten vi produserer mat på, og hva vi spiser, påvirker klimaet. Bli med når vi setter selvberging, mattrygghet og bærekraftig kosthold på menyen med eksperter fra UiO og NMBU. Se videoer fra arrangementet

Bildet kan inneholde: tekst, font, logo, linje, merke.

Bilder og videoer fra arrangementet

Bla deg framover bildekarusellen med pilene på siden av bildene. Lenker til videoer finner du under hvert enkelt bilde.

Error: resource not found: /forskning/satsinger/livsvitenskap/norway-life-science-konferansen/2020/bilder/beboelig-planet

Se arrangementet i sin helhet

Program

 

Ordstyrer

Ingerid Salvesen, journalist

 

 

Del 1. Klimaendringer påvirker matproduksjon – visste du at sjokoladeproduksjon er avhengig av en liten knott? 


Hvor ille kan det bli? Beboelig eller ubeboelig, det  er spørsmålet – refleksjoner rundt David Wallace-Wells bok «Den ubeboelige planeten» 
Dag O. Hessen, professor ved Institutt for biovitenskap, UiO, og forfatter

 

 

 

Insekter: mat på bordet, ingeniørkunst og fremtidens medisinskap? 

Tone Birkemoe, professor ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning, NMBU, og insektøkologi-blogger

 

 

Del 2. Klimaendringer påvirker matproduksjon og vice versa – hvordan kan vi best møte det? 

 

Bærekraftig og sunt kosthold i Norge – hvor er kua?

Lene Frost Andersen, professor ved Avdeling for ernæringsvitenskap og instituttleder ved Institutt for medisinske basalfag, UiO

 

 

Maten som en lokal brikke i et stort globalt spill: Hvordan kan individuelle valg og kollektive føringer påvirke jordas fremtid?

Karen Victoria Lykke Syse, førsteamanuensis ved Senter for utvikling og miljø, UiO

 

Snackspause 

Del. 3 Innovasjon som lar oss redusere klimaavtrykket 

Varmere hav er dårlig nytt for oppdrettslaksen – hva kan vi gjøre? 

Øystein Evensen, professor ved Veterinærhøgskolen, NMBU  

 

 

 

Sopp – kilde til mat og klimavennlig matproduksjon 

Inger Skrede, førsteamanuensis ved Institutt for biovitenskap,UiO 
 

 

 

Urbant landbruk – redusert CO2 i byene og økt matsikkerhet – dobbel rolle – dobbel glede – hvordan kan hver av oss bidra? 

Trine Hvoslef-Eide, professor ved Fakultet for biovitenskap, Institutt for plantevitenskap, NMBU

 

 

Future Farm – Morgendagens digitale løsninger for bonden: blokkjede-teknologi og maskinlæring hos norske melkebønder

Simon Arenberg, seniorkonsulent, inFuture på vegne av partnerne TINE, Felleskjøpet Agri, Eurofins, Yara og NMBU.

 

Del 4. Vi runder av med det store bildet

Menneskets og økosystemets grunnstoffer i et evig kretsløp?

Anja Røyne, forsker, Fysisk institutt, UiO, og forfatter

 


Publisert 19. nov. 2019 14:50 - Sist endret 2. aug. 2023 09:34