Bilder og videoer fra arrangementet
Bla deg framover bildekarusellen med pilene på siden av bildene. Lenker til videoer finner du under hvert enkelt bilde.
Se arrangementet i sin helhet
Program
Ordstyrer
Ingerid Salvesen, journalist
Del 1. Klimaendringer påvirker matproduksjon – visste du at sjokoladeproduksjon er avhengig av en liten knott?
Hvor ille kan det bli? Beboelig eller ubeboelig, det er spørsmålet – refleksjoner rundt David Wallace-Wells bok «Den ubeboelige planeten»
Dag O. Hessen, professor ved Institutt for biovitenskap, UiO, og forfatter
Insekter: mat på bordet, ingeniørkunst og fremtidens medisinskap?
Tone Birkemoe, professor ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning, NMBU, og insektøkologi-blogger
Del 2. Klimaendringer påvirker matproduksjon og vice versa – hvordan kan vi best møte det?
Bærekraftig og sunt kosthold i Norge – hvor er kua?
Lene Frost Andersen, professor ved Avdeling for ernæringsvitenskap og instituttleder ved Institutt for medisinske basalfag, UiO
Maten som en lokal brikke i et stort globalt spill: Hvordan kan individuelle valg og kollektive føringer påvirke jordas fremtid?
Karen Victoria Lykke Syse, førsteamanuensis ved Senter for utvikling og miljø, UiO
Snackspause
Del. 3 Innovasjon som lar oss redusere klimaavtrykket
Varmere hav er dårlig nytt for oppdrettslaksen – hva kan vi gjøre?
Øystein Evensen, professor ved Veterinærhøgskolen, NMBU
Sopp – kilde til mat og klimavennlig matproduksjon
Inger Skrede, førsteamanuensis ved Institutt for biovitenskap,UiO
Urbant landbruk – redusert CO2 i byene og økt matsikkerhet – dobbel rolle – dobbel glede – hvordan kan hver av oss bidra?
Trine Hvoslef-Eide, professor ved Fakultet for biovitenskap, Institutt for plantevitenskap, NMBU
Future Farm – Morgendagens digitale løsninger for bonden: blokkjede-teknologi og maskinlæring hos norske melkebønder
Simon Arenberg, seniorkonsulent, inFuture på vegne av partnerne TINE, Felleskjøpet Agri, Eurofins, Yara og NMBU.
Del 4. Vi runder av med det store bildet
Menneskets og økosystemets grunnstoffer i et evig kretsløp?
Anja Røyne, forsker, Fysisk institutt, UiO, og forfatter