English version of this page

Multidisiplinære perspektiver på mental helse

Konvergensmiljøet 4MENT inviterer til webinar under Oslo Life Science konferansen.

Bildet kan inneholde: øye, bein, organisme, gjøre, hodeplagg.
Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Om arrangementet

Psykiske lidelser er en av de ledende årsakene til død, uførhet og nedsatt livskvalitet på verdensbasis, og koster samfunnet store summer hvert år. Sykdomsbildene som kjennetegner lidelsene er komplekse, og de underliggende mekanismene er i stor grad fortsatt ukjente. Derfom jobber forskere fra flere ulike disipliner med å forstå psykiske lidelser bedre. Dette gir grobunn til flere ulike perspektiver på psykiske lidelser, fra det psykososiale til det molekylære nivået.  

I 4MENT, et av UiO:Livsvitenskaps konvergensmiljø, ønsker vi å belyse disse perspektivene gjennom en kryss-disiplinær tilnærming til feltet. Vi har invitert forskere til å diskutere deres egne perspektive på mental helse.

Program

Professor Eiko Fried sine interesser ligger å hvordan å best forstå, målå, modellere og klassifisere mentale helseproblemer. For å gjøre dette, konseptualiserer han mental helse eller sykdom som noe som springer ut fra komplekse, dynamiske, transdiagnostiske, biopsykososiale sustemer, i stedenfor klare kategorier med enkle årsaker. Han jobber i sjiktet mellom klinisk psykologi, psykiatri, epidemologi, metode, og kompleks vitenskap.  

Dr. Thomas Wolfers jobber innen hjerneavbildning og genetikk og har som mål å forbedre vår forståelse av individuelle faktorer som bidrar til god mental helse og psykiske lidelser. I sine arbeider bruker han maskinlæringsteknologi for å skille ut forskjeller mellom pasienter. Han kartlegger individer med referanse til en estimert befolkningsnorm i et høydimensjonalt (miljømessig, atferdsmessig og biologisk) rom. På denne måten bygger han et analytisk rammeverk for å forstå den multifaktorielle naturen til komplekse lidelser, slik som psykiske lidelser, som er relevant for den enkelte pasient. For tiden er han Marie Curie-stipendiat ved Universitetet i Oslo og jobber for 4MENT og NORMENT samt Institutt for psykologi.

Dr. Charlotte Boccara sine interesser ligger i rollen søvn har i kognitiv utvikling hos barn, Søvn er essensielt for en sunn kognitiv utvikling, men vi vet enda lite on de nevrale mekanismene som bidrar til kognitiv utvikling mens vi sover. Charlotte er leder for “Sleep, Cognition and Development” ved Institutt for basalfag ved Universitetet i Oslo, og har en bakgrunn i Nevrovitenskap.  

Tidspunkt  
12:00 Velkommen og introduksjon av Yunpeng Wang
12:05 Eiko Fried
12:30 Thomas Wolfers
12:55 Charlotte Boccara
13:20 Q&A med Esten Leonardsen

Påmelding

  • Påmeldingen er nå stengt. 
  • Dersom du ikke rakk å melde deg på, men ønsker lenken til webinaret, kan du kontakte Ingeborg Helle Vedde (i.h.vedde@medisin.uio.no).

Deltagelse

  • Webinaret er gratis og åpent for alle.
  • Overføringen skjer via programmet Zoom som er tilgjengelig både fra pc, nettbrett og smarttelefon. Dersom du ikke allerede har installert Zoom, trykk på møtelenken du får tilsendt, og følg instruksjonene for nedlasting av programvaren. Du må da også skrive inn et navn og en epost. Dette er kun for å delta og er ikke en registrering av konto. 
  • Som deltaker er du anonym uten bilde og navn.
Publisert 7. des. 2021 08:45 - Sist endret 2. aug. 2023 09:36