Gutter og livsvitenskap

Hei du! Lurer du på hva du skal bli? Bli med på inspirasjonsdagen og hør hva studenter innen biologi, psykologi, farmasi, ernæring, odontologi og medisin forteller fra sine fag. Gratis arrangement.

Banner Gutter og livsvitenskap 2024

Livsvitenskap:

Livsvitenskap er studiet av levende organismer (dyr, planter, mennesker) og livsprosesser. 

Her skjer grensesprengende forskning og innovasjon, og det er mange spennende jobber for deg med denne kunnskapen. Du kan jobbe i en organisasjon, i næringslivet eller i det offentlige, i Norge og internasjonalt.

Kom på inspirasjonsdagen og finn ut om dette er noe for deg! 

Oppdatering 7. februar: Arrangementet er desverre fullt for de som ønsker å delta fysisk, men vi opfordrer alle som er interessert i å følge med på live-overføringen her på siden. Det blir også mulighet til å stille spørsmål for dere som følger med på skjerm.

Meld på deg selv eller klassen din her (også for digital deltakelse):

Gå til påmelding

 

Program

Kl. 10:00: Velkommen!

Kl. 10:10-11:00: Studenter og forskere fra psykologi, medisin, odontologi, biologi, ernæring og farmasi forteller om sine erfaringer fra utdanningen og litt om karrieremuligheter.

Dette er foredragsholderne du møter:

Jacob Juel Christensen

Jacob arbeider med mat og helse, han forsker på hva genene dine betyr for hva kroppen din trenger og hvordan innholdet i maten påvirker kroppen og helsen vår. Er det for eksempel en god idé å ta proteinpulver for å bygge muskler? Er energidrikk skadelig? Og hva bør du spise for at hjernen din skal huske det du lærer på skolen?
Dette blir spennende – og nyttig!

Få utdanningen: Slik blir du klinisk ernæringsfysiolog.

Erik Andreas von Hafenbrädl

Erik studerer odontologi ved Universitetet i Oslo. I tannlegestudiet (odontologi) får du en god kombinasjon av teori og praksis. 

Jobbmulighetene for tannleger er svært gode og du har mange ulike jobbmuligheter. Du kan jobbe med barn eller voksne, offentlig eller privat du kan bli lærer eller forsker. 

Uansett hva slags karriere du velger, er du sikret et selvstendig og variert yrke

Få utdanningen: Slik blir du tannlege.

Mohammad Arham Sheikh

Arham studerer medisin ved Universitetet i Oslo.

- Det jeg synes har vært mest engasjerende med medisinstudiet så langt er at jeg får mulighet til å være broen mellom sykdom og helse, sier han.

Få utdanningen: Slik blir du lege.

Andreas Vik

Andreas studerer farmasi og vil fortelle fra sin studiehverdag. Hvorfor valgte han akkurat dette studiet?

Farmasøyten er samfunnets legemiddelekspert. De vet alt om hvordan legemidler lages og hvordan de virker. Farmasi kombinerer kjemi, biologi, helsefag og teknologi og gir uante muligheter etter endt utdanning.

Få utdanningen: Slik blir du farmasøyt.

Oskar Ulrik Borvik

Oskar studerer biovitenskap ved Universitetet i Oslo og vil fortelle fra livet som student. I denne utdanningen lærer du om liv, både hos dyr, mennesker og natur. Du kan forske på gener, hjernen, naturen og sykdommer, du kan dra på feltarbeid og jobbe i hele verden.

Du får utforske et enormt spennende fagfelt og tilgang på avanserte og høyteknologiske instrumenter.

Få utdanningen: Slik blir du biolog.

Karl Bakke Nordlie

- En av styrkene til psykologi er at det er et fagfelt man møter i mange vitenskapsdisipliner og felt. Innenfor psykologi er jeg særlig interessert i kognitiv psykologi, sosialpsykologi og beslutningspsykologi, sier Karl.

Karl har vært innom flere fagfelt og jobbet litt før han begynte på psykologi profesjon i 2022.

Få utdanningen: Slik blir du psykolog.

 

Kl. 11:10-11:40: Pause med lunsj

Kl. 11:40-12:10: Panelsamtale mellom foredragsholderne og svar på spørsmål fra salen. Tarjei Storvik, masterstudent i organisasjon, ledelse og arbeid, leder samtalen.

Kl. 12:15-12:30: Miniforedrag om kropp, mat og helse.

Kl. 12:30- 13:00: Mulighet til å få svar på flere spørsmål og en prat med foredragsholderne våre.


Arrangement for gutter som skal velge utdanning

Seks mannlige studenter og forskere fra ulike fag innen livsvitenskap er klare til å møte deg og fortelle om sin hverdag som studenter, hvorfor de valgte faget og hva de ønsker å jobbe med. Dere kan delta fysisk i Universitetets klassiske, flotte bygning på Universitetsplassen i Oslo sentrum, eller dere kan følge strømming på denne siden (se vindu lenger ned på siden). Det er gratis å være med, de som deltar fysisk får servert en enkel lunsj.

Påmelding

 

Oppdatering 7. februar: Arrangementet er desverre fullt for de som ønsker å delta fysisk, men vi opfordrer alle som er interessert i å følge med på live-overføringen her på siden. Det blir også mulighet til å stille spørsmål for dere som følger med på skjerm.

Meld på deg selv eller klassen din her (også for digital deltakelse):

Gå til påmelding

Hei lærer!

Arrangementet er i skoletiden. Er du lærer og tenker at dette er midt i blinken for guttene i din klasse er det bare å melde dere på. Videregående skoler i Østlandsområdet skal ha mottatt invitasjon til påmelding. 

Arrangementet "Jenter og teknologi" går samtidig, så her er det muligheter for hele klassen. 

Livsvitenskap er den største satsingen ved Universitetet i Oslo. Kanskje det blir ditt viktigste valg?

Livsvitenskap er studiene om alt som lever, deres struktur og funksjon. For disse studiene trenger vi kunnskap fra fagområder som medisin, kjemi, fysikk, farmasi, biologi, matematikk og informatikk. Samfunnsvitenskap og humanistiske fag er også med og sammen setter fagene kunnskapen i et helhetlig perspektiv – vi snakker om livsvitenskap.

I dag er det flest jenter som studerer livsvitenskap. Bransjen ønsker at flere gutter deltar i disse samfunnsviktige fagområdene. Seminaret er derfor for deg som er gutt. Vi håper du synes det er spennende å få vite mer om mulighetene i livsvitenskap, hva du kan lære og hva du kan jobbe med.


Jenter og teknologi 2024

Grunnen til at vi inviterer bare gutter, er at arrangementet går av stabelen samtidig som arrangementet Jenter og teknologi.

 

Arrangør

UiO:Livsvitenskap og Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Farmasøytisk institutt, Det medisinske fakultet, Det odontologiske fakultet, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Psykologisk institutt
Publisert 1. des. 2022 13:29 - Sist endret 8. feb. 2024 08:50