English version of this page

Innovasjonstjenester for forskere og studenter

Er du forsker eller student ved Det medisinske fakultet eller Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og har en innovasjonsidé? Eller lurer du på om du har en idé? Da har du kommet til riktig sted for å få råd og hjelp til å komme deg videre.

Illustrasjon innovasjonstjenester, veiledning, såkornmidler, møteplasser, kurs, seminar, internship, helseinnovatørskole, innovasjonsmentorprogram

Vi hjelper forskere og studenter med å modne ideer i tidlig fase. Vi tilbyr skreddersydd veiledning, såkornmidler, møteplasser, kurs, seminar, innovasjonsprogram for studenter, med mer.

Nettskjema for henvendelser

For å komme i kontakt med oss, ber vi om at du først leser om våre tjenester under og deretter fyller ut skjemaet. Henvendelsene leses fortløpende av våre innovasjonsrådgivere. De svarer deg normalt innen fem virkedager. Alle medarbeiderne i Veksthuset for verdiskaping har taushetsplikt.

Åpen dør med lavterskeltilbud

Veksthuset for verdiskaping er en åpen dør for deg som er forsker eller student med formell tilknytning til Universitetet i Oslo (UiO); ledere og administrativt ansatte ved UiO som støtter innovative forskere; og eksisterende og nye eksterne samarbeidspartnere innen livsvitenskap, helse og teknologi.

Skreddersydd veiledning

Når du kontakter oss gjennom nettskjemaet, vil våre innovasjonsrådgivere gi deg veiledning ut fra dine behov. For eksempel

  • vurdere din idés modenhet og relevans; hvorvidt veiledning fra mentorer eller andre kan være nyttig for ditt prosjekt; dine tanker om veien videre med mer
  • om ditt prosjekt kan dra nytte av såkornmidler fra oss, og hva disse midlene eventuelt bør brukes til
  • om du trenger støtte til å søke ekstern finansiering til modning av din idé
  • om du bør søke om opptak i UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway eller SPARK Samfunnsinnovasjon
  • om du kan dra nytte av samarbeid med andre i vårt innovasjonsøkosystem. Vi hjelper deg eventuelt med å komme i kontakt med relevant næringsliv eller andre aktører.
  • hvilke av våre møteplasser, seminarer og kompetansekurs det er nyttig for deg å delta på

Finansiering

Utlysning av såkornmidler for UiO-forskere

Utlysning rettet mot fakultetsansatte, klinikere, postdoktorer og doktorgradsstudenter) som er (i) er ansatt ved Universitetet i Oslo (UiO) og (ii) har en innovativ idé, eller jobber med en tidlig teknologisk utvikling eller tjenesten kan søke om startfinansiering fra oss.

Løpende såkornmidler til forskere og studenter

Merk at både forskere og studenter også kan motta såkornmidler fra oss (rundt 10 000–150 000 kroner) fra oss fortløpende som en del av den skreddersydde veiledningen beskrevet over, dersom dette er nødvendig for å få fart på utviklingen av ideen. Veksthuset har satt av 1,5 millioner kroner årlig til dette etter førstemann-til-mølla-prinsippet. Fyll ut dette nettskjemaet for å komme i kontakt med våre innovasjonsrådgivere.

Rapportering i forbindelse med finansiering

Ved slutten av finansieringsperioden skal hovedsøker levere en kort rapport til Veksthuset ved hjelp av vårt rapporteringsskjema.

Innovasjonsmøteplasser for akademia og næringsliv

Vi arrangerer innovasjonsmøteplasser på ettermiddag/kveld kvartalsvis. Disse holdes på engelsk, og vi har valgt å kalle dem innovation hangouts. Dette er en uformell møteplass for samspill mellom studenter og forskere fra UiO med aktører fra det offentlige, sykehus, næringsliv, mentorer, klynger og inkubatorer i vårt innovasjonsøkosystem. Vi byr på inspirasjonsinnlegg, innlegg fra rollemodeller, matchmaking, matservering og mingling.

Andre møteplasser og kurs blir utviklet etter behov.

Helseinnovatørskolen

Veksthuset for verdiskaping drifter Helseinnovatørskolen ved Universitetet i Oslo. Siden starten i 2016 har mer enn 350 unge helsevitenskaplige forskere fått opplæring i helseinnovasjon gjennom Helseinnovatørskolen.

Aleap bootcamp

Veksthuset for verdiskaping jobber sammen med helseinkubatoren Aleap og teknologioverføringskontoret Inven2 om en bootcamp der forskere lærer om veien fra idé til marked med temaer innen utarbeidelse av verdiforslag, regulatorisk godkjenning og immaterielle rettigheter, skaffe finansiering, forretningsutvikling og pitching.

Tilbud for studenter

Der finner du informasjon om vårt studentinnovasjonsprogram Co-Create, finansieringsmuligheter, internship og skaperverksted.

 

Veiviser for oppstartsbedrifter

Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus har, sammen med sitt teknologioverføringskontor Inven2, laget en veiviser for ansatte som vurderer å starte et selskap basert på arbeidsresultater. Målet er å stimulere til økt verdiskaping gjennom etablering av nye selskaper med basis i forskningsresultater.