English version of this page

Nyhetsbrev mai 2024

Veksthuset for verdiskaping – UiOs innovasjonsenhet for livsvitenskap, helse og teknologi.

1,3 millioner kroner til innovative UiO-forskere fra Veksthuset for verdiskaping

Forskere som har fått tildeling.

Resultatet fra årets utlysning av såkornmidler er klar. Forskere fra våre to eierfakulteter Det medisinske og Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet samt fra Det samfunnsvitenskapelige og Det utdanningsvitenskapelige fakultet, kan glede seg over veiledning og såkornmidler fra Veksthuset. Støtten skal hjelpe dem med å videreutvikle egne innovative ideer. Vi gratulerer.

Arrangement

illustrasjon framtidig mat

6. juni: Impact Breakfast om framtidig mat

For å brødfø en voksende befolkning trenger vi mer bærekraftig matproduksjon, og vi må utnytte eksisterende ressurser bedre. Dette krever en omlegging av matsystemet og utvikling av nye teknologier og kilder for mat. Hvordan vil dette påvirke hva vi spiser i framtida?

Sted: Forskningsparken i Oslo
Tid: 08.00–10.00

Les mer om arrangementet og meld deg på

14. august: Helsenæring på Arendalsuka

Vi arrangerer møtet Helsenæringen fra A til Å – slik lykkes vi med å realisere veikartet der vi viser hvordan vi i innovasjonsøkosystemet kan bidra til å realisere veikartet.

Medarrangører: Aleap, Health2B, Melanor HelseOmsorg21-rådet, Oslo Science City, Norway Health Tech, Oslo Cancer Cluster, The Life Science Cluster, Inven2 og Forskningsparken.

25. september: Innovasjonskonferansen Science Impact

Vi arrangerer innovasjonskonferansen Science Impact for andre gang sammen med en rekke interne og eksterne partnere. Tema i år er kunstig intelligens innen livsvitenskap og energi.

Konferansen er en del av Oslo Innovation Week.

10. oktober: Innovation hangout for akademia og næringsliv

Med denne møteplassen ønsker vi å inspirere, gi selvtillit og kunnskap om innovasjonsprosesser og legge til rette for samarbeid som gjør at forskning blir tatt i bruk og kommer pasienter og samfunnet til gode.

Det blir inspirasjonsinnlegg, rollemodell og matchmaking med bedrifter.

Samarbeiderpartnere: Den åpne innovasjonsarenaen Health2B i Forskningsparken i Oslo og Intervensjonssenteret ved Oslo universitetssykehus

Sted: Forskningsparken i Oslo
Tid: kl. 17–20

Programmet kommer på arrangementsnettsiden i august. Hold av datoen!

Helseinnovatørskolen: Søk om opptak til kurs 2 Entreprenørskap i helsetjenesten for høsten 2024

Benytt muligheten til å oppleve ett av Skandinavias mest avanserte støtteapparater for helseinnovatører. Ta med din egen prosjektidé som du mener kan kommersialiseres og bruk den som grunnlag for å utvikle en forretningsplan. De tre beste prosjektpitchene vil motta en pengepremie på slutten av kurset. Helseinnovatørskolen dekker alle kostnader.

Datoer: 3 moduler à 2–3 dager fra september til november
Sted: Oslo modul 1 og 2 og Stockholm modul 3
Hvem kan søke?: PhD-er, postdoktorer, unge klinikere og unge professorer som allerede har en idé til et oppstartsselskap (det kan være tidlig). Totalt 30 plasser til deltakere fra Sverige, Norge og Danmark.
Søknadsfrist: 14. juni

Les mer om kurset, kursdatoer og opptakskrav, og søk!

Nye Veksthus-prosjekt uteksaminert fra Aleap bootcamp

Image may contain: Smile, Suit trousers, Trousers, Sleeve, Blazer.

I vår har Veksthuset for verdiskaping sammen med UiOs og OUS' teknologioverføringskontor Inven2 for tredje gang vært partnere på helseinkubatoren Aleaps bootcamp for innovasjonsprosjekt og oppstartsselskap. Flere av prosjektene i Veksthusets portefølje har deltatt på bootcampen der de har lært mer om veien fra idé til marked med temaer innen utarbeidelse av verdiforslag, regulatorisk godkjenning og immaterielle rettigheter, skaffe finansiering, forretningsutvikling og pitching.

Bootcampen ble avsluttet med pitchekonkurranse der vinnerne ble tildelt en pris på 30 000 kroner fra Veksthuset og Inven2. På bildet til venstre er alle deltakerne på avslutningen. Til høyre er vinneren Nora Digranes fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Ard Innovation sammen med Beate Rygg Johnsen fra Veksthuset og Mohammed Amarzguioui fra Inven2. Vi gratulerer!

Ledige stillinger for studenter

Studenter networking

I Veksthuset

Hos Studentenes Entreprenørskapsfond i Oslo (SEFiO)

Veiledningsansvarlig, økonomiansvarlig, markedsføringsansvarlig og koordinator & eventansvarlig

SEFiO er et samarbeid mellom UiO, BI, OsloMet, NMBU og Kristiania. UiO er medlem gjennom Veksthuset for verdiskaping.

To personer som diskuterer

Kontakt oss om du har en innovasjonsidé i tidlig fase!

Vi byr på skreddersydd veiledning og støtte, inkludert såkornmidler på inntil 200 000 kroner. Ta kontakt med oss dersom du vil diskutere hvordan du kan gå videre med din innovasjonsidé i tidlig fase.

Følg oss på LinkedIn

Publisert 16. mai 2024