Velkommen til våre praksisstudenter!

Forrige uke startet Ingrid Opsal Halvorsen og Melinda Maria Andersson praksis i LINK. Perioden varer i 5 uker. Vi gleder oss til å bli bedre kjent, og til det videre samarbeidet!

Bildet kan inneholde: topp, ansikt, hode, smil, øye.

LINKs praksisstudenter Melinda Maria Andersson og Ingrid Opsal Halvorsen

Det er verdifullt for oss å få praksisstudenter fra masterprogrammer i pedagogikk. Mange av LINKs aktiviteter befinner seg i krysningspunktet mellom IKT og læring, akkurat det programmet Kommunikasjon, design og læring handler om. Vi lærer mye av å løse oppgaver sammen med studentene, og å høre på deres faglige tilnærminger.

Les hva Ingrid og Melinda svarer om hva de tar med seg inn i deres praksisopphold i LINK de neste fem ukene. 

Ingrid Opsal Halvorsen

Hvilke interesser har du?

– Jeg er interessert i ulike digitale verktøy og hvordan de kan bidra til å skape godt pedagogisk innhold i form av for eksempel e-læringskurs. Jeg interesserer meg for psykisk helse, og i denne sammenhengen også hva som forårsaker psykiske helseplager hos så mange studenter, samt hvilke tiltak som kan iverksettes for å minimere antall rammede. Jeg ble introdusert for chatGPT denne våren da vi ble bedt om å benytte oss av dette for å løse en oppgave i et av studiets emner. Interessen for KI har økt siden den gang, og Melinda og jeg skal nå skrive en masteroppgave om GPT UiO og hvordan bruken av verktøyet påvirker studenters metakognitive ferdigheter.

Har du vært i praksis før, og hvilke erfaringer tar du med deg inn i praksisoppholdet ved LINK?

– Jeg har tidligere hatt praksis i TechnipFMC. Der lærte jeg blant annet å arbeide teambasert gjennom å lytte til andres synspunkter og ideer, samtidig som jeg ble flinkere til å ta imot konstruktiv kritikk fra andre. Ellers tar jeg med meg ferdigheter og kunnskaper jeg har opparbeidet meg gjennom studier som kan være relevante for å løse LINKs oppgaver. 

Hva skal du jobbe med hos LINK de neste 5 ukene? 

– Vi har fått spørsmål om vi er interessert i KI, filmproduksjon, seminardeltakelse med mer. I første omgang har vi fått i oppgave å se på ressurssidene til UiO angående "hvordan bruke KI som student" og komme med innspill til utforming og innhold. Videre skal vi delta på litt ulike seminarer. Et om KI i videoproduksjon og hvilke muligheter og begrensninger teknologien har nå. Vi skal også være aktive deltakere gjennom å stå som teknisk ansvarlige på seminaret "SnakkOM" 1.november i regi av LINK, der studenter kan komme med innspill til hvordan studiehverdagen kan bli bedre. 

Hva gleder du deg mest til? 

– Å få innblikk i en ny arbeidsplass, lære mer om hva LINK arbeider med, og på hvilken måte. Samt utforske pedagogikkfaget nærmere i praksis, og kunne få faglig påfyll fra ansatte og deltakere vi vil møte på seminarer.

Er det noe du er litt spent på? 

– Det blir spennende å delta på SnakkOM-seminaret, og få innblikk i studentenes ideer. Samtidig kan det være en gylden mulighet for oss å komme i kontakt med studenter som kanskje er interessert i å stille som intervjuobjekter for masteroppgaven vår.

IllustrasjonsbildeHar du noen triks som du kan bruke til å sikre god arbeidsflyt mellom dere i praksis? 

– Melinda og jeg er blitt gode venner, og vi har vært vant til å samarbeide på studiet. Trikset for å ha et godt samarbeid tenker jeg er å gi rom for humor, være ærlige med hverandre samt tørre å utfordre hverandres ideer. 

Melinda Maria Andersson

Hvilke interesser har du?

– Jeg skal skrive om kunstig intelligens, og mer spesifikt om ChatGPT i masteroppgaven. Det gjør at jeg er interessert og nysgjerrig på hvordan dere arbeider og utvikler dette temaet i deres arbeid i LINK, og hvilke prosjekter dere holder på med som kobler seg med dette temaet. 

Har du vært i praksis før og hvilke erfaringer tar du med deg inn i praksisopphold i LINK?

– Forrige semester var jeg på praksis hos Kulturtanken. Der deltok partneren min og jeg og på flere møter hvor vi fungerte som observatører. Jeg lærte meg å tørre å kunne ta ordet selv om du naturligvis ikke kan så mye om alle de temaer som bli diskutert, og at det man kommer med kan være relevant til tidligere kunnskap eller erfaringer. Disse tilbakemeldingene kan plutselig være til nytte for praksisplassen selv om du ikke tror det selv. 

Hva skal du jobbe med hos LINK de neste 5 ukene? 

– Vi har blant annet fått i oppdrag å revidere og hjelpe til med nettsiden som omhandler "KI i bruk av studenter". Her skriver vi om de ressurser som GPT UIO kan skape, og ferdigheter som studenter kan benytte seg av ved bruk av tjenesten. Vi har også blitt tilbudt å være med på film- og videoproduksjon, diverse møter, og forberede seminarer der vi selv har en viktig rolle som formidler. 

Hva gleder du deg mest til?

– Lære, se og erfare et nytt arbeidsmiljø. Jeg har aldri arbeidet eller vært på praksis på en sånt sted som dette før, så det er gøy å få oppleve det også. Det gir innsikt på hvor man eventuelt kan søke jobb etter endt studie. 

Er det noe du er litt spent på?

– I forkant av første praksisdag var jeg veldig spent på å møte de nye kollegene mine, hvilke lokaler jeg skulle tilbringe de neste fem ukene i, og hvilke arbeidsoppgaver vi skulle å få. Nå som ting er litt klarere, er jeg fornøyd og ser frem til det. Jeg er spent på hvilke nye arbeidsoppgaver som eventuelt kan dukke opp de neste ukene. 

Har du noen triks som du kan bruke til å sikre god arbeidsflyt mellom dere to i praksis? 

– Nå er jeg ganske heldig siden jeg fikk en god venn som jeg skal dele praksisperioden med. Vi er vant med å samarbeide fra før, og skal til og med skrive master sammen. Så vi kjenner hverandres arbeidsmetoder og er godt samkjørte. Trikset er vel god kommunikasjon og å lytte til hverandre.

Av Photo: Tatsiana Komissarova
Publisert 30. okt. 2023 12:13 - Sist endret 30. okt. 2023 12:31