LINKnytt august 2023

Sommeren er over, og vi er nå tilbake til et livlig og solfylt campus! Gratulerer med vel overstått studiestart, og lykke til med et nytt lærerikt semester for oss alle.

Dette semesteret vil vi brette opp ermene for en rekke ambisiøse prosesser og arrangementer. Vi jobber for en enda mer inkluderende Utdanningskonferanse med tydelige studentstemmer, fullfører redesign av det universitetspedagogiske programmet, videreutvikler BedreUndervisning og leder arbeidet med kunstig intelligens på nettstedet for UiO, bare for å nevne noen.  

Vi ser frem til nye samarbeidsmuligheter! 

LINKs designelement

Til orientering

Kunstig intelligens (KI) ved UiO

logo

Vi tok initiativ til en arbeidsprosess med et KI-nettsted der formidling av perspektiver, prinsipper og innsikt i bruk av KI i høyere utdanning vil samles. Innholdsproduksjon og publisering er organisert i tre faser, og skjer denne høsten. 

LINK på Arendalsuka

liten gruppe rundt bord til venstre, to menn står til høyre

Torsdag 17. august deltok LINK på Arendalsuka. LINKs senterleder Nicoline Frølich ledet en panelsamtale og deltok i debatten. Les om innholdet og konklusjonene i vår artikkel om dette. 

Nytt påmeldingssystem og et revidert program 

liten gruppe rundt bord til venstre, to menn står til høyre

Våren 2024 vil LINK starte en revidert utgave av programmet for universitetspedagogisk basiskompetanse. Det blir også et nytt påmeldingssystem som skal gjøre det enklere å følge med på egen deltakelse og gjennomføring av moduler. 

Svar på nettskjemaet og hjelp oss å bli bedre

liten gruppe rundt bord til venstre, to menn står til høyre

Som en del av vår pågående kursredesignarbeid, evaluerer vi våre websider. Vi setter pris på dine tilbakemeldinger om hva som kan formuleres klarere, forandres helt eller legges til. Evalueringskjemaet finner du også på engelsk.

God lytting, og god lesing!

hode i profil, lysende elektroder

Hørte du den nyeste episoden av Universitetsplassen? Podcasten er full av kloke refleksjoner og gode råd om hvordan studenter kan trene seg til å bli gode lesere. Helge Ivar Strømsø er en av gjesteprofessorene i podcasten, og ved LINK er Helge faglig leder for universitetspedagogiske kurs.

Hør om innganger til akademiske karrierer

liten gruppe rundt bord til venstre, to menn står til høyre

Professor Nicoline Frølich holdte en keynote-presentasjon på en konferanse i Portugal. Kvinners vei til stillinger innen akademia var vinklingen som bygger på en NIFU-rapport Attraktive akademiske karrierer? Søkning, rekruttering og mobilitet i UH-sektoren.

Rapporten Digitalt læringsmiljø 2030

tegning av en brukerreise fra arbeid med rapporten

Les kartlegging av det digitale læringsmiljøet ved UiO som prosjektet Digitalt læringsmiljø 2030 gjennomførte i år. Rapporten vil følges opp gjennom ulike tiltak og satsninger på UiO i årene fremover. 

Vi jubler over at samarbeidet fortsetter

liten gruppe rundt bord til venstre, to menn står til høyre

Circle U, den europeiske universitetsalliansen ledet av UiO, har fått støtte for nye fire år fra EU-kommisjonen. Vi kan se frem til en rekke nye utdanningstilbud og samarbeidsinitiativer fra bachelor- til Ph.D.-nivå. Vi gratulerer alle som har jobbet for å få til en ny periode!

Husk søknadsfrist for meritteringsordningen ved UiO!

hode i profil, lysende elektroder

Les Rektorbloggen som handler om Pedagogisk Akademi og det spennende mulighetsrommet som åpner seg for deg som kan bli merritert utdanner på UiO. Bli overbevist om at det er verdt tiden og send inn søknad! Søknadsfrist er 1.september.

Opplæringsvideoer fra Mentimeter

liten gruppe rundt bord til venstre, to menn står til høyre

Mentimer er et nyttig verktøy for å skape engasjement og aktivitet i undervisningen. Du kan lage spørsmål og mindre avstemminger som studentene kan svare på i undervisningen. På deres YouTube-kanal finner du gode og korte opplæringsvideoer.

Arrangementer

Digitalt kurs for Ally i Canvas

kvinne og mann i vindu

Ally er det nye støtteverktøyet i Canvas, som hjelper deg å lage mer tilgjengelig innhold. Det arrangeres digitale grunnkurs i august og september. Det finnes også egne moduler om Ally i Canvas som retter seg mot studenter, faglige og administrative ansatte ved UiO.

IDEA inviterer til workshop om læring med ChatGPT ​

Praksisstudenter ved LINK

Det blir presentert en studie om bruk av verktøyet med påfølgende diskusjon om hvilken rolle kan generativ KI spille i høyere utdanning, som en ressurs for studenters læring? Husk å melde deg på. Tid og sted: 29.august 2023, 12-13:30, Helga Engs hus, Blindern.

Kvalitet og tilgjengelighet for fremtidens behov

logo

HK-dir i samarbeid med UiA inviterer til erfaringsutveksling på "Konferanse for høgare utdanning 2023". Hør LINKs leder, Nicoline Frølich, i diskusjon om trender og digital transformasjon. Påmeldingsfrist 5.september. Tid og sted: 20-21.september 2023, Kristiansand.

FuNKon23 i Oslo

logo

Lær om koblingen mellom hukommelse, konsentrasjon og læring i en verden av konstant distraksjon? Og hvordan kan vi etablere gode relasjoner mellom mennesker, teknologi og læring? Early bird pris til 5.september. Tid og sted: 21.november 2023, Ullevål stadion, Oslo.

Kick off-seminar for INTED

liten gruppe rundt bord til venstre, to menn står til høyre

INTED - Senter for tverrfaglig utdanning er ett av flere nasjonale sentre for fremragende utdanning, som startet i januar 2023, og nå inviterer til et åpningsseminar og feiring. Tid og sted: 12.september 2023, Kristine Bonnevies hus, Blindern.

Del og nå flere? 

liten gruppe rundt bord til venstre, to menn står til høyre

Ønsker du at dine erfaringer eller forskingsresultater skal bidrar til bedre undervisning for enda fler? Da bør du dele ditt prosjekt, forskning og erfaringer på læringsfestivalen digitalt(LFD). Innsendingsfristen er 19. september. Tid og sted: 28-29.november 2023, digitalt.

Utdanningskonferanse 2023

liten gruppe rundt bord til venstre, to menn står til høyre

Sett av dagen for årets Utdanningskonferanse på UiO! Vi er i gang med forberedelser og planlegger innhold på engelsk og norsk, og har til og med egen studentrettet arrangementtråd. Du har mye å glede deg til! Tid og sted: 30.november 2023, Georg Sverdrups hus, Blindern.


Vil du motta LINKs nyhetsbrev?  Påmelding

Du kan melde deg av nyhetsbrevet her.

Publisert 25. aug. 2023 15:44 - Sist endret 7. okt. 2023 08:56