10 Marie Curie-prosjekter til UiO

UiO har fått 10 Marie Skłodowska-Curie Actions Postdoctoral Fellowship-prosjekter. Dette gir forskere mulighet til å jobbe med forskningsprosjekter i et annet land, samtidig som UiO også kan hente talentfulle forskere hit for å jobbe med et felles prosjekt.

Bildet kan inneholde: øye, tre, verden, sirkel, font.

UiOs Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Postdoctoral Fellowships-tildelinger har i år gått til Det humanistiske fakultet, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum. Foto: Nejc Soklič, Unsplash

– Gratulerer og stor takk til alle som har søkt og fått innvilget prosjekter – og til de tre prosjektene som står på reservelisten, sier rektor Svein Stølen. 

Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Postdoctoral Fellowship gir stipend inntil to år for å fremme mobilitet og karriereutvikling til forskere som ønsker å jobbe med nysgjerrighetsdrevne, selvstendige forskningsprosjekter i et annet land. Ordningen gir også muligheter for UiO til å hente talentfulle forskere hit for å jobbe med et felles prosjekt. 

Oversikt per fakultet

  • Det humanistiske fakultet: 5 innvilgede prosjekter
  • Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet: 3 innvilgede prosjekter
  • Naturhistorisk museum: 1 innvilget prosjekt
  • Kulturhistorisk museum: 1 innvilget prosjekt

Totalt deles det ut 260 millioner euro i årets tildeling, og av disse mottar UiO drøyt 2 millioner euro i samlet tildeling for sine prosjekter.

 

Publisert 14. feb. 2024 12:47 - Sist endret 14. feb. 2024 12:47