Bli merittert utdanner ved UiO

Har du gjort en ekstraordinær innsats på utdanningsfeltet på Universitetet i Oslo? Da bør du søke om å bli merittert utdanner. Fristen er 1. september.  

Bildet kan inneholde: anlegg, blomst, mennesker i naturen, botanikk, naturlig landskap.

– Vi vil anerkjenne betydningen av utdanningsvirksomheten ved UiO og dem som gjør en innsats for å forbedre den. Meritteringsordningen skal gi vitenskapelige ansatte som har gjort en ekstraordinær innsats på utdanningsfeltet anerkjennelsen de fortjener, sier Bjørn Stensaker, viserektor for utdanning. 

Hva får du som merittert utdanner? 

Det er flere fordeler med å være en merittert utdanner, både for den enkelte og fagmiljøet rundt. Du som blir merittert har krav på en lønnsvurdering, og miljøet du tilhører får tildelt utviklingsmidler. Dette understreker at utdanning er en kollektiv aktivitet.  

Du blir også automatisk medlem av Pedagogisk akademi. Dette medlemskapet, og tittelen merittert utdanner, beholder du så lenge du er ansatt ved UiO. 

– Tradisjonelt er det forskning som har hatt høyest status i høyere utdanning. Gjennom meritteringsordningen blir fokuset på undervisning og utdanning større, og det å være utdanner får en større betydning. I PA får jeg være sammen med kollegaer som forstår betydningen av god undervisning, sier Tone Fredsvik Gregers, leder i Pedagogisk akademi.  

Pedagogisk akademi er et felleskap med medlemmer som er opptatt av utdanning og utdanningskvalitet, med et stort faglig mangfold. 

Les også: Sammen styrker vi undervisningen ved UiO  

Søk innen 1. september 

Høres dette ut som noe for deg? Da bør du delta på søkerseminar tirsdag 4. juni kl. 09-11.  

Det er noen endringer i søknadskriteriene også, blant annet i krav til innholdet i leders støttebrev. Du som vil søke og din leder bør derfor leser søknadskriteriene nøye.  

Årets søknadsfrist er 1. september. Les om ordningen og søk her.

 

Publisert 23. mai 2024 07:51 - Sist endret 23. mai 2024 07:51