Arbeidet med de nye kostholdsrådene får opp frontene i hva som må endres på matfatet vårt. Skal middagen avgjøres av kunnskap om helse, matsikkerhet og klima – eller er det politikk og næringsinteresser som bestemmer? Og hvorfor går det helt i svart når vi begynner å snakke om kjøtt?
Deltakere:
- Rune Blomhoff, professor i ernæring ved UiO, og leder av arbeidet med å oppdatere de offisielle kostrådene i Norden og Baltikum.
- Karen V. Lykke, professor ved Senter for utvikling og miljø, UiO
- Irene Halvorsen, ansvarlig redaktør i Nationen
- Karianne Spetaas Henriksen, fagsjef ernæring i Animalia
- Anne Håskoll-Haugen, samtaleleder
Ubehagelige samtaler på Arendalsuka
En arrangementsserie fra UiO på Arendalsuka. Hva er det som er vondt, krevende eller til og med risikabelt å snakke om?
Ubehagelige samtaler skal bidra til å styrke meningsmangfoldet og gi nye kunnskapsbaserte perspektiver på ubehagelige spørsmål.
Samtalene gjennomføres med innestemme.