Ubehagelige samtaler: Hvem skal bestemme hva vi spiser?

Skal middagen avgjøres av kunnskap om helse, matsikkerhet og klima – eller er det politikk og næringsinteresser som bestemmer? Og hvorfor går det helt i svart når vi snakker om kjøtt? 

Et kjøttstykke som blir kuttet opp av en stor kniv.

Foto: Kyle Mackie / Unsplash 

Arbeidet med de nye kostholdsrådene får opp frontene i hva som må endres på matfatet vårt. Skal middagen avgjøres av kunnskap om helse, matsikkerhet og klima – eller er det politikk og næringsinteresser som bestemmer? Og hvorfor går det helt i svart når vi begynner å snakke om kjøtt? 

Deltakere:

  • Rune Blomhoff, professor i ernæring ved UiO, og leder av arbeidet med å oppdatere de offisielle kostrådene i Norden og Baltikum. 
  • Karen V. Lykke, professor ved Senter for utvikling og miljø, UiO
  • Irene Halvorsen, ansvarlig redaktør i Nationen
  • Karianne Spetaas Henriksen, fagsjef ernæring i Animalia
  • Anne Håskoll-Haugen, samtaleleder

Ubehagelige samtaler på Arendalsuka

En arrangementsserie fra UiO på Arendalsuka. Hva er det som er vondt, krevende eller til og med risikabelt å snakke om?

Ubehagelige samtaler skal bidra til å styrke meningsmangfoldet og gi nye kunnskapsbaserte perspektiver på ubehagelige spørsmål. 

Samtalene gjennomføres med innestemme.

Publisert 12. juni 2023 11:19 - Sist endret 14. aug. 2023 15:05