2017 - Side 2

Publisert 9. okt. 2017 15:16

Europeisk samarbeid gir store muligheter for våre forskere og studenter, og vi vet at sjansen for å være i forskningsfronten og for å bidra til å løse våre store samfunnsutfordringer er større når vi konkurrerer på et europeisk nivå og når vi samarbeider. Derfor er vi opptatt av å påvirke forskningspolitikken i EU.

Publisert 23. sep. 2017 12:27

Åtte uker og fortsatt heftig og begeistra. Til tross for debattinnlegg i Aftenposten om akademisk frihet, hodedekkende plagg og formidling samt i Dagsavisen om viktigheten av humanistiske og samfunnsmessige perspektiver i Kina-samarbeidet, så er jeg temmelig opptatt av alt som skjer og som vi ikke får formidlet.

Publisert 21. sep. 2017 09:51

26. september går årets Cutting Edge-festival av stabelen. På fem år har festivalen vokst til å bli et helt sentralt element i Oslo Innovation Week - Europas største innovasjonsuke. Men kanskje ikke alle leserne av bloggen kjenner festivalen så godt? Her er en liten introduksjon.

Publisert 18. sep. 2017 12:58

UiO har ikke bare et nytt rektorat, men også et nytt styre. Forrige uke hadde vi vårt første styremøte, og det gir god grunn for optimisme for veien videre! For å sikre et godt og effektivt samarbeid på UiOs vegne, var det viktig bli kjent med både styrearbeidet og med hverandre. Vi trengte å sette tonen for hvordan styret best kan jobbe. I løpet av våre dager sammen, kom vi et godt stykke på vei. 

Publisert 12. sep. 2017 10:09

Nok en gang har utdelingskomiteen for Anders Jahres medisinske priser valgt ut prisvinnere som driver banebrytende forskning i den absolutte internasjonale forskningsfronten. Denne forskningen gir en helt ny forståelse av normale og sykelige prosesser i kroppen og bidrar med dette til å skape bedre helse for millioner av mennesker.  

Publisert 11. sep. 2017 14:41

Uansett om du er helt fersk som student ved UiO, er midt i en grad, eller nærmer deg slutten på en bachelor-, mastergrad eller profesjonsstudium – velkommen til Karrieredagen 2017.

Publisert 7. sep. 2017 10:45

Gårsdagen var en stor dag for Universitetet i Oslo: endelig skal livsvitenskapsbygget realiseres. I dag kan vi smile bredt, være takknemlige til alle som har bidratt til å lose dette prosjektet trygt frem og se fremover mot hardt arbeid og store muligheter

Publisert 26. aug. 2017 08:21

Fire travle uker til ende, og snart klar for feiringen av UiOs fødselsdag. Jeg kan love at rektoratet har en bratt læringskurve, men vi er takknemlige for den mottakelsen vi har fått både internt og eksternt.

Publisert 23. aug. 2017 14:25

Regjeringen sitter i disse dager i budsjettdiskusjoner. UiO har sendt statsminister Erna Solberg et brev der vi anmoder regjeringen om å fremme forslag om realisering av det nye livsvitenskapsbygget i statsbudsjettet for 2018.

Publisert 17. aug. 2017 15:24

Denne uka ble Shanghai-rangeringen presentert. UiO er som vanlig stabilt inne i blant de hundre beste universiteter i verden – denne gangen nr. 62 i verden, nr. 22 i Europa og nr. 4 i Norden. 

Publisert 16. aug. 2017 13:30

Studentene er så vidt kommet i gang, og i semesterets første Universitas har vi en velkomsthilsen til dem. Innlegget kan du lese her. 

Publisert 14. aug. 2017 17:23

I dag har jeg og resten av UiOs ledelse tatt imot nye studenter i en høytidelig seremoni på Universitetsplassen. For en opplevelse det var! Her kan dere lese talen jeg holdt for våre nye studenter. 

Publisert 12. aug. 2017 20:56

Da er vi godt i gang i Lucy Smiths hus. Huset myldrer av liv store deler av døgnet. I første etasje tar Knutepunktet imot studenter fra hele verden og gjør alt de kan for å hjelpe hver enkelt nykommer. På toppen av huset, der jeg nå sitter, har vi allerede møtt så mange mennesker og fagområder vi bare kan.

Foto: Jarli & Jordan/UiO

Rektoratbloggen

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektoratbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.

Foto: Jarli & Jordan/UiO