Barokksolistene og Bjarte Eike – Purcell's Playhouse

Opplev et ekte 1600-talls-show i Aulaen.

Konsertbilde av Barokksolistene og Bjarte Eike

Foto: Barokksolistene

De gamle alehousene på 1600-tallet hadde ofte innredet enkelte rom til konsertlokaler, «musick houses», og noen bygde sågar små teatre på bakrommet. På disse provisoriske teaterscenene ble det fremført en blanding av skuespill, musikk, dans, opera og gjøglerier. Folket skulle underholdes, og etter et århundre preget av pest, plage, borgerkrig og forbud var folket klar for fest!

Inspirert av disse historiske begivenhetene, og med Covid, reiserestriksjoner og forsamlingsforbud friskt i minne, lanserer den allsidige, kreative og alltid underholdende fiolinisten Bjarte Eike og Barokksolistene sitt nyeste prosjekt, «The Playhouse Sessions».

Sammen med et knippe musikalske gjester, reiser de seg fra sine alehouse-barstoler, beveger seg inn på bakrommet, entrer scenen og inviterer publikum til å feste som om det var 1699 ...

Konserten er en del av programmet til tidligmusikkfestivalen Oslo Early.

Les mer og kjøp billett

Om Universitetets aula

Universitetet i Oslos tradisjonsrike festsal har invitert til kunst- og kulturopplevelser i over 100 år, og her står stadig noen av våre beste utøvere på scenen. Aulaprogrammet inkluderer også foredrag, litterære samtaler og Åpen aula, der du kan utforske de 11 originale Munch-maleriene som pryder salen.

Nysgjerrig på hva som skjer hos oss? Følg Universitetsplassen - UiO på Facebook for spennende oppdateringer.

Fullt program for Aulaen ligger også på nett.

Arrangør

Oslo Early
Publisert 11. okt. 2022 19:11 - Sist endret 11. nov. 2023 22:38