Møte nr. 11/2018: Forum for forskningsdekaner

DAGSORDEN FOR FORUM FOR FORSKNINGSDEKANER 11. DESEMBER 2018

 

FFD:EU-forum

            EU-SAK 1/18. MSCA-IF v/ Thorbjørn Nordbø, HF (20 min)

Bakgrunn: HF har i to år arrangert workshop for potensielle eksterne søkere til MSCA-IF. Begge med i underkant av 30 deltakere. Gjennomgang av opplegget med å finne søkere, workshopen, og videre oppfølging av søkere frem til de sender inn søknaden

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SAK 63/18. Nytt fra forskningsdekanene v/ forskningsdekanene (20 min)

Bakgrunn: Runde rundt bordet om nytt fra forskningsfeltet ute på enhetene

 

Diskusjonssaker:

SAK 64/18. Veikart for forskningsinfrastruktur – mandat, organisering og prosess v/ Per Morten Sandset (15 min)

Bakgrunn: Jfr. UiOs årsplan 2019-2021 skal UiO utarbeide et rullerende veikart for forskningsinfrastruktur, inkl. veikart for livsvitenskap for å sikre en strategisk utvikling av Livsvitenskapsbyggets funksjon som vert for store kjernefasiliteter. Forskningsinfrastruktururvalget har diskutert mulig prosess og organisering i sine møter 5.10. og 12.11. I notatet (ettersendes) foreslås mandat, organisering og prosess samt spørsmål for diskusjon. Forskningsdekanene bes om tilslutning til fremlagte notat med evt. innspill.

 

SAK 65/18. Senterpolitikk ved UiO v/ Åse Gornitzka (40 min)

Bakgrunn: Retningslinjene presenteres for driften av sentre ved UiO.  I første omgang legges det frem løsninger og prinsipper knyttet til noen sentrale interne utfordringer når det gjelder organisering/styring, finansiering, bygg og andre teknisk-administrative forhold som berører SFFene. Saken ble første gang diskutert på et felles styre- og dekanseminar i Baroniet Rosendal 7-8. mai 2018, og siden fulgt opp på dekanmøtet 3. oktober. Notat vedlagt.

 

Pause 10 min

 

SAK 66/18. Hvordan forholder UiO seg til DORA-erklæringen v/ Åse Gornitzka (25 min)

Bakgrunn: Forskningsrådet har signert DORA-erklæringen og stiller seg dermed bak prinsippet om at søkernes faglige kvalifikasjoner og kvaliteten til oppnådde resultater skal vurderes på et bredere grunnlag enn hvor forskerne publiserer. DORA trekkes fram som viktig i de nasjonale retningslinjene for åpen tilgang som ble lansert av KD i fjor. Gitt diskusjonen i høst og at UiO ikke har signert, hvilke refleksjoner har FFD over innholdet i DORA-erklæringen – runde rundt bordet.

 

Orienteringssaker:

SAK 67/18. Policy for åpen forskning v/ Hanne Graver Møvig, UB (10 min)

Bakgrunn: Forskningsrådet skal lage en helhetlig policy for åpen forskning. I policyen vil det legges vekt på tre sentrale temaer: åpne forskningsprosesser, åpen innovasjon og involvering og folkeforskning. Relevante miljøer kan sende innspill til Forskningsrådet fram til 1. februar 2019.  

 

SAK 68/18 Sosial innovasjon v/Ellen Rees, HF (10 min)

Bakgrunn: Leder av arbeidsgruppen for sosial innovasjon, professor Ellen Rees (HF), orienterer om arbeidsgruppens mandat og status for arbeidet hittil. Midlertidig rapport vedlagt.

 

Eventuelt:

SAK 69/18.

 

Fint med innspill på saker til kommende møter.                     

 

Kommende møtedatoer avsatt våren 2019

Tirsdag            22. januar        Fellesmøte med FFF

Mandag          11. februar

Mandag          18. mars

Mandag          8. april

Mandag          6. mai

Mandag          3. juni

 

 

Publisert 3. sep. 2018 13:23 - Sist endret 14. nov. 2021 01:58