Møte nr. 10/2020

Godkjenning av innkalling og referat

 

Sak 60/20 Nytt fra forskningsdekanene v/ forskningsdekanene

Bakgrunn: Runde rundt bordet om nytt fra forskningsfeltet ute på enhetene

 

Diskusjonssaker:

 

SAK 61/20 Lisenser og rettigheter til forskningsdata v /utvalgsleder Magnus Aronsen, Institutt for medisinske basalfag, UiO

Bakgrunn:KD har satt ned et utvalg som skal utrede spørsmål om rettigheter og lisenser for gjenbruk av forskningsdata, samt diskutere hvilke forutsetninger som må være på plass for å nå målene om mer deling og gjenbruk av forskningsdata. Utvalget har utarbeidet et notat som beskriver hvilke spørsmål og utfordringer de mener må besvares og håndteres for å få mer gjenbruk av forskningsdata. Notatet er på høring med frist 15. januar, med intern UiO-frist for enhetene 20. desember (ePhorte saksnr.2020/13061). Utvalgsleder Magnus Aronsen presenterer notatet.

 

SAK 62/20 Digital Scholarship Center v/ prosjektleder Matthew Good, Universitetsbiblioteket

Bakgrunn: UiO har satt i gang et prosjekt for å etablere et senter for bl.a. å gi forskere støtte tilpasset den nye digitale hverdagen. Prosjektleder Matthew Good presenterer prosjektet.

 

SAK 63/20 Presentasjon av nettportal: Oppfølging av Standarder for UiOs karrierestøtte til forskere i tidlig karrierefase,  v/Anna Buverud, FIADM

Bakgrunn: 10. mars 2020 vedtok universitetsstyret Standarder for UiOs karrierestøtte til forskere i tidlig karrierefase. Nettportalen er et svar på standardenes krav om en infrastruktur for informasjon om karrierestøttetilbud, og legger til rette for at fakulteter, museer og sentre kan synliggjøre egne tilbud. Se https://www.uio.no/english/research/young-researchers/index.html

 

Vedlegg:

-Saksnotat

-Vedlegg - Oppsummering, career portal survey

 

SAK 64/20 Fellesløftet IV – Behov for noen avklaringer før søknadsfrist v/ Vibeke Alm, FIADM

Bakgrunn: Utlysningen Stort tverrfaglig forskerprosjekt, finansiert som Fellesløftet IV, har frist 10. februar. Til intern frist 16. oktober forelå 87 initiativer fra de fleste av UiOs enheter. Hensikten med dette notatet er å trekke fram noen spørsmål for nærmere avklaring, i forkant av endelig søknadsfrist, slik at UiO får en best mulig utvelgelsesprosess i juni/juli 2021.

 

Vedlegg:

-Saksnotat

-Vedlegg 1 - Oversikt over UiOs initiativer per 16. oktober

-Vedlegg 2 - Fellesløftet IV - Stort tverrfaglig prosjekt - prosess II, 2. november.

-Vedlegg 3 – Viktig informasjon om UiOs prioritering og utvelgelse av prosjekter

 

SAK 65/20 Forum for forskningsetikk – vertskap for neste arrangement v/Åse Gornitzka

Utpeke hvilket fakultet som skal være ansvarlig for å arrangere forumet våren 2021 og ev. også høsten 2021. Innspill på mulige temaer.

 

Orienteringssaker:

 

SAK 66/20 Gemini-senter v/Vebjørn Bakken

Bakgrunn: Gemini-senter er en modell for strategisk samhandling mellom faggrupper ved NTNU, SINTEF, Universitetet i Oslo og St. Olavs Hospital. Åtte nye sentre etableres i disse dager, og UiO er med på til sammen fem av disse. Denne gangen er hele fire ulike UiO-fakulteter involvert. Det gis en kort orientering om ordningen og de nye sentrene.

 

SAK 67/20 Posisjonsnotater for forskning og høyere utdanning - bakgrunn, prosess, og mandat for arbeidsgrupper v/Åse Gornitzka

Bakgrunn: Sak om utarbeidelse av posisjonsnotater ble diskutert i Forum for forskningsdekaner 7.9.20 og 19.10.20. Forslag til prosess og utkast til mandat for de arbeidsgruppene som skal utforme posisjonsnotater ble 25.11.2020 lagt frem for dekanmøtet, som sluttet seg til forslaget. Posisjonsnotatene vil inngå som en del av grunnlaget for utarbeidelsen av UiOs helhetlig innspill til revisjonen av Langtidsplan for forskning og høyere utdanning i 2021.

 

Vedlegg

-Saksnotat

-Vedlegg – Notat til dekanmøtet 25.11.20

 

Eventuelt:

SAK 68/20

-Det er siste møte for Linda Bergersen (OD), Solveig Kristensen (MN) og Helge Strømsø (UV)

 

Møter våren 2021:

18. januar

12. februar

15. mars

19. april

18. mai

21. juni

 

 

Publisert 7. des. 2020 14:57 - Sist endret 8. juni 2023 11:11