Møte nr. 2/2021

DAGSORDEN FOR FORUM FOR FORSKNINGSDEKANER
12. FEBRUAR 2021

 

Godkjenning av innkalling og referat

 

SAK 9/21 Nytt fra forskningsdekanene v/ forskningsdekanene 

Bakgrunn: Runde rundt bordet om nytt fra forskningsfeltet ute på enhetene

 

Diskusjonssaker:

SAK 10/21 Veileder for samarbeid med Kina ved professor Mette Halskov Hansen, IKOS

Bakgrunn

Det vises til diskusjon i Forum for forskningsdekaner våren 2020. Som ledd i oppfølgingen ble det nedsatt en arbeidsgruppe med mandat å utarbeide en veileder for å understøtte og styrke UiOs forskningssamarbeid med Kina. Formålet med veilederen er å sette fagmiljøene i bedre stand til å foreta gode vurderinger av muligheter og risiko i forkant av avtaleinngåelser og prosjektsamarbeid, og med det sikre et best mulig grunnlag for samarbeid med kinesiske partnere.

Arbeidsgruppen har bestått av representanter fra tre fakulteter (HF, MED, MN) og FIADM. Mette Halskov Hansen presenterer veilederen og svarer på spørsmål.

 

SAK 11/21 Status for innovasjonsarbeidet ved UiO, inkl. TTO-funksjonen ved UiO ved viserektor Per Morten Sandset

Bakgrunn

Viserektor orienterer om status for innovasjonsarbeidet og aktuelle større saker, inkl. status for TTO-funksjonen.

Eierstyring og funksjonen til UiOs TTO Inven2. Sak om evaluering av TTO-funksjonen ved UiO ble behandlet i dekanmøte 24. Juni 2020.  Inven2s oppgaver skal justeres og aksjonæravtalen revideres. Justering i IPR-reglementet skal opp som styresak våren 2021.

 

SAK 12/21 Mentorprogram for samfunnsinnovasjon ved direktør Vebjørn Bakken, UiO: Energi

Bakgrunn

Gjennom Innovasjonsløftet har UiO etablert piloten SPARK Samfunnsinnovasjon. Hensikten er å styrke bredden i UiOs innovasjonsarbeid innovasjon, og bla. bidra til å heve UiOs kompetanse innen tjenesteinnovasjoner.

Vebjørn Bakken orienterer om status for mentorprogrammet for samfunnsinnovasjon.

 

SAK 13/21 Etablering av ny enhet for innovasjon og samfunnskontakt for Livsvitenskap (Life Science Growth House), ved visedekan Hilde Nebb, MED

Bakgrunn: For å styrke kulturen for innovasjon og gi studenter og forskere verktøy og kunnskap til å videreutvikle sine innovative ideer, går nå Det medisinske fakultet (MED) og Det matematisk- og naturvitenskaplige fakultet (MN) sammen om å etablere innovasjonsenheten, Life Science Growth House. Dette er en start på enhet for innovasjon, samfunns- og næringslivskontakt som skal ligge i det nye Livsvitenskapsbygget når det står klart.

Hilde Nebb orienterer om status for etablering av Life Science Growth House. 

 

Orienteringssaker:

SAK 14/21 Nordområdearbeidet - ny organisering og videre arbeid ved leder for Nordområdeutvalget Brit Lisa Skjelkvåle, Institutt for geofag

Bakgrunn:

Nordområdeutvalget ble etablert i 2015 etter initiativ fra daværende rektor. Nordområdeutvalgets leder presenterer Nordområdearbeidet ved UiO og utvalgets bakgrunn og arbeid. Det ble i 2020 vedtatt å videreføre UiOs nordområdearbeid, og det er utarbeidet et forslag til revidert mandat og organisering. Utvalgets leder orienterer.

 

Eventuelt:

SAK 15/21

 

Møter våren 2021:

15. mars

19. april

10. mai

21. juni

Publisert 17. des. 2020 15:45 - Sist endret 5. feb. 2021 16:20