Møte 04/2022

Møte i Forskningskomiteen

Dagsorden

Godkjenning av innkalling og referat fra forrige møte

Sak 11/22 Nytt fra forskningsdekanene v/ forskningsdekanene

Runde rundt bordet om nytt fra forskningsfeltet ute på enhetene.

Sak 12/22 Statusoppdatering om UiOs oppfølging som følge av krigen i Ukraina v/ prorektor Åse Gornitzka

Sak 13/22 Orientering om NOKUTs tilsyn med det systematiske kvalitetsarbeidet på UiO v/ viserektor Bjørn Stensaker

NOKUT har jevnlige tilsyn med norske utdanningsinstitusjoner og har varslet tilsyn ved UiO, UIB, NTNU og UiT i 2022. Ph.d.-utdanningen vil inngå i dette tilsynet, og primo mai vil NOKUT identifisere hvilke utdanninger som skal gi eksempler på UiOs kvalitetsarbeid. Vi ber om Forskningskomiteens innspill til de konkrete spørsmålene fra NOKUT, jf. den vedlagte presentasjonen. Viserektor Bjørn Stensaker orienterer om tidsplan og UiOs arbeid med tilsynet.

Sak 14/22 Avslutning av prosjektet Fellesløsninger innen forskerstøtte og videre oppfølging v/Johannes Elgvin og Ingrid Sogner 

Formålet med prosjektet Fellesløsninger innen forskerstøtte var å samarbeide på tvers om aktiviteter og å øke kompetansen til hele støtteapparatet ved UiO. Prosjektet ble presentert i Forskningskomiteen, Rektoratmøte og i Dekanmøte rett før formell opprettelse i 2019. Prosjektets styringsgruppe har bestått av forskningsdekaner og fakultetsdirektører eller tilsvarende. FIADM har vært prosjekteier. Prosjektet er nå avsluttet og har avlevert sluttrapport med anbefalinger. Prosjektet har langt på vei oppnådd sine resultatmål. Ekspertgruppene har identifisert og samlet rutiner og praksis innen flere områder og etablert viktige rom for erfaringsdeling. Det er gjennomført pilotering av samarbeidskonstellasjoner og ulike aktiviteter på tvers. Prosjektleder orienterer om sluttrapporten og de konkrete anbefalingene fra prosjektet. Ingrid sogner orienterer om videre oppfølging.

Sak 15/22 Forum for forskningsetikk v/ Erik Knain

Forum for forskningsetikk er et arrangement som utgår fra Forskningskomiteen og arrangeres på rundgang av fakultetene hvert halvår. Neste Forum for Forskningsetikk arrangeres av det Utdanningsvitenskapelige fakultet fredag 29. april med tittelen «Medforfatterskap: Skal alle med?». Erik Knain, prodekan ved UV presenterer programmet.

Lenke til program Forum for forskningsetikk 29. april

Eventuelt

Møtedatoer vår 2022

Møtene er planlagt på datoene som er satt opp under.

  • 25. april
  • 23. mai
  • 20. juni

 

Publisert 14. mars 2022 15:15 - Sist endret 7. aug. 2023 13:10