Møte 09/2022

Møte i Forskningskomiteen

Dagsorden

Godkjenning av innkalling og referat fra forrige møte

Sak 50/22 Forskningsinfrastrukturarbeid ved UiO – status og planer v/Per Morten Sandset

Bakgrunn: Universitetsledelsen har besluttet at Forskningsinfrastrukturutvalget skal rapportere til Forskningskomiteen på lik linje med Strategisk koordineringsorgan for IT i forskning. For å gi Forskningskomiteen en felles plattform å diskutere saker innenfor dette området gis en orientering om FI-utvalgets status og planer. Per Morten Sandset orienterer.

Sak 51/22 UiOs veikart for forskningsinfrastruktur v/Per Morten Sandset

Bakgrunn: I hht UiOs årsplan 2021-2023 skal UiO arbeide for å tilby oppdatert og fremtidsrettet forskningsinfrastruktur med utgangspunkt i UiOs rullerende institusjonelle veikart for forskningsinfrastruktur. Første versjon av veikartet fra 2020 har blitt oppdatert av FI-utvalget (se vedlegg) med mulighet for mindre endringer. Det er særlig UiOs behov innenfor de fire tematiske områdene MNT, Livsvitenskap, Humaniora og Samfunnsfag og e-infrastruktur som er oppdatert, samt noen formuleringer som tydeliggjør UiOs ambisjon og strategi på feltet. De første 14 sidene vil være et offentlig dokument, mens resten er et internt dokument for UiOs ledere.

UiOs helhetlige veikart presenteres av viserektor Per Morten Sandset

UiOs delveikart presentes av av/på vegne av arbeidsgruppelederne Bjørn Jamtveit (MNT), Odd Stokke Gabrielsen (Livsvitenskap), Tore Nilssen (HumSam) og Jan Bjaalie (e-infrastruktur)

Godkjenning: Forskningskomiteen godkjenner veikartet med de innspill som fremkommer i møtet. Veikartet legges fram for rektor for endelig beslutning.

Sak 52/22 Orientering om Statsbudsjettet 2023 og Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning v/VØS og FIADM

Bakgrunn: Torsdag 6. oktober legges Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning frem samtidig med Statsbudsjettet. VØS gir en kort orientering.

Sak 53/22 Presentasjon av pandemisenter ved UiO

Bakgrunn: Med utgangspunkt i erfaringer fra Covid-19-pandemien, presenteres et initiativ for å etablere et pandemisenter ved UiO, et senter som vil forbedre responsen fra UiO, og Norge, til fremtidige utbrudd av infeksjonssykdommer. UiO Pandemic Center vil bestå av en rekke tverrfaglige og sammenkoblede forskningsaktiviteter, koordinert via en sentralisert nettverkshub. Senteret er ment å favne hele bredden ved UiO med bånd til andre relevante nasjonale og internasjonale institusjoner. Jason D. Whittington og Niels Chr. Stenseth presenterer.

Skriftlige orienteringssaker:

Sak 54/22 Forskningskomiteen til Brussel

Forskningskomiteen skal på studietur til Brussel 20.-21. oktober 2022.

Møtedatoer høst 2022

Møtene er planlagt på datoene som er satt opp under. Grunnet oppussing av LSH, er det foreløpig booket ekstra møterom

7. november, HES, Fakultetsstyrerommet

5. desember, LINKEN, Georg Sverdrups hus

Publisert 1. nov. 2022 09:03 - Sist endret 7. aug. 2023 13:16