Forskningskomiteen 04 2024

Sakspapirer til møtet finner du her (tilgangsbegrenset)

Godkjenning av innkalling og referat fra forrige møte

Sak 12/24 Forskningsrådets KI-senterutlysning – søknadsprosess ved UiO

Forskningsrådet har offentliggjort obligatorisk skisse-utlysning for 4-6 KI-sentre til 850 mill kr med frist 7. juni. Utlysningen er innrettet mot tre spor og Forskningsrådet vil fasilitere for møteplasser (se bakgrunn for utlysningen). UiO er i ferd med å få oversikt over søknadsinitiativ (enhetenes frist er 30. april) i hht. søknadsprosess i vedlagte brev til enhetene. I møtet legger forskningsdekanene fram sine initiativer (på et overordnet nivå) som grunnlag for å vurdere evt. koordinering på tvers og/eller videre søknadsstøtte.

Forskningsrådets porteføljestyre for muliggjørende teknologier er ansvarlig for utlysningen og er i ferd med å ferdigstille denne. Utlysningen vil være klar ila juni. Magnus Gulbrandsen (professor ved TIK-senteret/SV og medlem av Forskningsrådets porteføljestyre for muliggjørende teknologier) er invitert til møtet.  I møtet diskuteres innretningen på KI senter  -utlysningen og evt. med vekt på hva som anses å være viktig for UiO.

Sak 13/24 Felles mandat for Fagråd for kjernefasiliteter/forskningsinfrastruktur ved UiO 

Det er nylige opprettet to nye tematiske Fagråd for kjernefasiliteter/forskningsinfrastruktur ved UiO. I lys av at det nå er tre tematiske Fagråd er det behov for å rydde i mandatene for Fagrådene, og det er utarbeidet et forslag til et felles mandat. Forskningskomiteen bes om å godkjenne forslag til fellesmandat med evt. innspill.

Sak 14/24 Forskningsformidling - Internasjonal distribusjon – AKS 

UiO har et potensiale for å publisere og distribuere mer populærvitenskapelig forskningsinnhold internasjonalt. Kommunikasjonslederne på fakultetene har vurdert hvilke tiltak som kan øke den internasjonale distribusjonen. Kommunikasjonsdirektør Berit Kolberg Rossiné orienterer om arbeidet.

Korte orienteringssaker:

15/24 Orientering fra møte mellom Prorektor og UiODoc

Prorektor Åse Gornitzka orienterer kort om møtet med UiODoc 19. april.

16/24 Forum for forskningsetikk på TF våren 2024

Forskningsdekan Anne Hege Grung orienterer kort.

Skriftlig orienteringssaker:

Sak 17/24 SFI V-utlysning, søknadsprosess ved UiO

Forskningsrådet har offentliggjort trinn 1 av SFI V-utlysningen med frist 18. september.

Eventuelt

Publisert 22. apr. 2024 17:06 - Sist endret 22. apr. 2024 18:38