Møte 6/2016 – Utdanningskomiteen

1. Godkjenning av innkalling og referat fra forrige møte
 

2. Lærings- og arbeidsmiljøåret – seminar om god undervisning
Informasjon om det planlagte seminaret om god undervisning i januar/februar 2017 ved prosjektleder Ingrid Sand.
 

3. Høringen av NOKUTs studietilsynsforskrift
NOKUT sendte 9. september ut høring om forslag til ny forskrift om tilsyn med utdanningskvaliteten i høyere utdanning. Endringsforslaget kommer som følge av endringer i universitets- og høyskoleloven og Kunnskapsdepartementets studiekvalitetsforskrift, begge har vært behandlet i tidligere høringssaker ved UiO.

Forskriften omfatter all utdanning som tilbys ved UiO både på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. NOKUT ber om innspill til alle deler av forslaget, både til selve forskriften og til merknadene. Legg merke til at det særlig bes om innspill hvis institusjonene ser at noen av kravene i forskriften vil kunne virke begrensende på innovasjon og kvalitetsutvikling.

Høringsdokumentene fra NOKUT er vedlagt. Det samme er policydokumentet "Kvalitetsområder for studieprogram", NOKUT har brukt dette som grunnlag ved utarbeidelsen av ny forskrift.

Saken fremmes for utdanningskomiteen for å forberede/supplere den interne høringen med frist 10. november. Hjelpespørsmål til diskusjonen:

  • Hvilke konsekvenser kan/vil forskriften få for utviklingen av UiOs utdanninger?
  • Er det noen punkter som vil virke begrensende for UiOs utdanningsvirksomhet?
  • Er det særskilte tema som bør løftes fram i UiOs høringssvar til NOKUT?

Vedlegg:

  1. Høringsbrev av 9. september 2016 fra NOKUT vedrørende forslag til ny forskrift om tilsyn med utdanningskvaliteten i høyere utdanning (studietilsynsforskriften)
  2. Kvalitetsområder for studieprogram av 30. august 2016

4. Hvordan skal Utdanningskomitéen følge opp innspill og idéer fra dagens seminar?


5. Informasjonsaker
Saken vedrørende omdisponering av studentarealer, som ble meldt inn til eventuelt på forrige møte og vedtatt utsatt til dette møtet vil til orientering bli oversendt fra Studentparlamentet til LMU.


6. Eventuelt

Publisert 15. juni 2016 15:12 - Sist endret 21. okt. 2016 16:10