English version of this page

Amna Mahmood

Kandidat til universitetsstyret i gruppen midlertidig vitenskapelig ansatte.

Amna Mahmood, stipendiat, Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Det humanistiske fakultet.

Forslagsstillere

  • Daniel Mohseni Kabir Backstrom, Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Det humanistiske fakultet

Valgplattform

Amna Mahmood

Jeg stiller til valg som representant for midlertidige vitenskapelige ansatte i universitetsstyret fordi jeg ønsker å bidra til at viktige saker for oss inkluderes i beslutningsprosessene.

I likhet med de andre kandidatene og tidligere representanter, bryr jeg meg om behovet for trygghet og forutsigbarhet for midlertidige ansatte. I samtaler med kollegaer er det særlig problemstillinger knytta til gjennomføringstid, pliktarbeid og videre karriere som opptar oss mest og vi kjenner et behov for mindre usikkerhet. Som representant vil jeg bidra til å løfte dette frem, og navigere dette på best mulig måte.

Videre er jeg opptatt av at internasjonale ansatte og ansatte med minoritetsbakgrunn blir best mulig ivaretatt og inkludert i arbeidsmiljøet, både faglig og sosialt. For meg handler det blant annet om mer tilgjengelighet på universitetet. Dette gjelder ikke bare tilbud om norskkurs, men f.eks. at universitet operer flerspråklig.

Om meg

Jeg startet som stipendiat i religionsvitenskap hos IKOS august 2021. Forskningsprosjektet mitt handler om islam og digitale medier, mer presist hvordan og hvorfor muslimsk ungdom i Skandinavia bruker digitale medier til å snakke om og formidle islam og religion. Våren 2020 fullførte jeg mastergraden min i religionsvitenskap i Københavns Universitet, hvor jeg også var forskningspraktikant i Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier et semester. Juni 2021 fullførte jeg praktisk-pedagogisk utdanning ved UV-fakultetet og var akademisk skriveveileder for UV-studenter med andre førstespråk enn norsk.

Ved siden av stipendiatstillingen, er jeg påtroppende medredaktør for Babylon (Nordisk tidsskrift for Midtøstenstudier) og har siden 2018 vært redaksjonsmedlem for VOKS, et litterært tidsskrift som jobber for å fremme minoritetsstemmer og inkludering.

Publisert 3. mai 2022 15:32 - Sist endret 24. mai 2023 20:59