English version of this page

Danial Ali Akbari

Kandidat til universitetsstyret i gruppen midlertidig vitenskapelig ansatte

Portrett av Danial Ali Akbari
Danial Ali Akbari, postdoktor økonomisk institutt

Forslagsstiller

  • Danial Ali Akbari

Valgplattform

I min rolle som styremedlem vil jeg sette søkelys på tre punkter.

1. Arbeide for å redusere antall midlertidige ansettelser.

En stor del av ansettelsene ved fakultetet er midlertidig. Slik sysselsetting medfører manglende forutsigbarhet, og dermed økt stress. Stress kan redusere kvaliteten på arbeidet og tære på psykisk helse. Ved å gå over til mer faste ansettelse kan vi både øke forskningskvaliteten og forbedre arbeidsforholdene.

2. Arbeide for å forbedre balansen mellom arbeid og privatliv.

For ansatte med midlertidig ansettelse betyr uklare retningslinjer for videre ansettelse at du kan føle deg tvunget til å hele tiden være på hugget, for å overbevise andre om din kompetanse. På sikt betyr det at balansen mellom jobb og privatliv blir forstyrret. Gjennom klare og rimelige kriterier for videre ansettelse bedres balansen mellom jobb og privatliv.

3. Arbeide for å øke forskningens integritet, særlig gjennom økt åpenhet rundt finansiører og bekjempe omdømmehvitvasking via forskningsmidler.

Utviklingen de siste tiårene har betydd økt skepsis til vitenskap og forskningsresultater. En sunn del av denne skepsisen er basert på det som oppfattes som interessekonflikter. Med andre ord, offentligheten ser med rette at stater, selskaper, organisasjoner og privatpersoner kan ha en interesse i å finansiere forskning for å vaske ryktet sitt eller finansiere utvalgte forskningsagendaer som stemmer overens med egne økonomiske interesser.

Ved å gjennomgå retningslinjene for hvilke aktører som kan finansiere forskning, samt jobbe for at flertallet av forskningsbevilgningene blir fullstendig anonymisert (og dermed hindre en tvilsom finansmann i å vaske ryktet sitt gjennom forskningsmidler), kan vi styrke vitenskapens posisjon generelt og motvirke konspirasjonsteorier spesielt.

Publisert 9. mai 2023 11:18 - Sist endret 11. mars 2024 14:25