English version of this page

Paul Gude Deberitz

Kandidat til universitetsstyret i gruppen midlertidig vitenskapelig ansatte

Forslagsstiller

  • Paul Gude Deberitz

Valgplattform

Som styrerepresentant for midlertidig ansatte ved UiO vil jeg arbeide for bedre arbeidsforhold og en mer effektiv bruk av vår tid. Norge er et lite land og vi er avhengig av å utvikle høy kompetanse og evne til lønnsom nyskaping. Det er derfor viktig å sikre god kvalitet i alt vitenskapelig arbeid samtidig som man ivaretar den autonomi og faglig fokus som forskning krever. 

Midlertidige stillinger har en viktig rolle innen forskningsprosjekter, og som rekruttering og utvikling til faste stillinger ved UiO. Det er derfor essensielt at denne tiden forvaltes ansvarlig og målrettet til nytte både for den ansatte og universitetet. 

For å sikre rekruttering av gode kandidater må rammevilkårene være konkurransedyktige, og alle må behandles rettferdig og profesjonelt gjennom hele ansettelsesforholdet. Jeg tenker det er spesielt viktig at midlertidig ansatte, og nye i fast stilling, som er involvert i undervisning blir fulgt opp for å sikre et godt læringsmiljø.

Med erfaring fra styrer i forskjellige organisasjoner gjennom over 30 år og deltakelse i ledergrupper i privat næringsliv siden 2010 har jeg erfaring med å se helheten i en virksomhet. Da det kom gjentatte oppfordringer for styrenominasjoner, tenkte jeg at min kompetanse kunne være nyttig for å styrke den viktige rollen universitetet har for det moderne kunnskapssamfunnet. Erfaring med å etablere strategier og følge opp planer for å oppnå konkrete mål er svært nyttig i styrearbeid. Likeledes er det nødvendig å ha et bevisst forhold til hvilke kriterier man måler resultater etter, og den påvirkningen det har på arbeidet som leveres i virksomheten.

Jeg har også erfaring studier fra UiO både som ungdom rett etter videregående og som voksen ved siden av arbeid før jeg valgte å gå over til forskning på heltid. En periode tidlig i karrieren jobbet jeg også på stabssiden ved ett av UiO sine tverrfaglige sentre så jeg har sett UiO fra forskjellige sider. 

Selv om jeg primært vil representere de midlertidig ansatte så tenker jeg det er viktig å tenke på de som er på vei hit, de vi har påvirkning på, og på de forskjellige veiene videre for oss som har valgt tidsbegrenset ansettelse ved UiO. Dersom jeg blir valgt vil jeg jobbe for å styrke og synliggjøre det vitenskapelige, kunnskapsmessige og praktiske bidraget vi tilfører samfunnet - og for å heve anseelsen til Universitetet i Oslo ytterligere.

Publisert 9. mai 2023 11:18 - Sist endret 11. mars 2024 14:25