English version of this page

Kjersti Bartnæs Krallinger

Kandidat til universitetsstyret i gruppen midlertidig vitenskapelig ansatte

Portrettfoto av Kjersti Bartnæs Krallinger
Kjersti Bartnæs Krallinger, universitetslektor ILN

Forslagsstiller

  • Kjersti Bartnæs Krallinger

Valgplattform

Kjære velgere, mine midlertidige kollegaer på UiO

Jeg er glad for å stille til valg som de midlertidig vitenskapelig ansattes representant i UiO sitt styre. Som midlertidig ansatt har jeg selv erfart noen av de utfordringene som mange av dere også står overfor, og jeg vil jobbe hardt for å sikre at våre stemmer blir hørt og at våre interesser blir representert.

UiO har satt som mål i den overordna strategien fram mot 2030 å fortsette arbeidet med å redusere midlertidigheten i organisasjonen. Dette var også et uttalt mål i strategiplanen fra 2020. Jeg vil jobbe for at vi ikke nedprioriterer denne målsettinga blant andre viktige mål. 

Et viktig aspekt i enhver organisasjon er samarbeid og delingskultur. Som midlertidig ansatt er det vanskelig å planlegge framover og det kan være utfordrende å få tilhørighet til fagmiljøet når du er usikker på hvor lenge du får bli værende. Når kollegaene rundt deg også er usikre på hvor lenge du blir, er det utfordrende å bygge et solid fagmiljø som inkluderer både faste og midlertidige ansatte. Jeg tror på betydninga av å bygge en felles kultur der kunnskap og erfaringer deles fritt, slik at alle kan dra nytte av hverandres kompetanse. Dette har positive konsekvenser for både forskning og undervisning. Ikke minst kan det bidra til en mer positiv og engasjerende arbeidsplass.

Som representant for de midlertidig vitenskapelig ansatte i universitetsstyret, vil jeg bringe med meg erfaringa mi fra Fyrstikkalléen skole i Oslo, med vellykka systematisert kollegial kompetanseheving. Jeg har erfaring med å arbeide i team og å dele kunnskap og idéer med kollegaene mine, og jeg mener dette vil være en verdifull ressurs for å fremme utviklende samarbeid i organisasjonen. 

Jeg vil jobbe for å sikre at midlertidig vitenskapelig ansatte blir tatt med på langsiktig planleggingsarbeid, har tilgang til opplæring og utviklingsmuligheter - både faglig utvikling og lønnsutvikling - og at vi sammen kan bygge en felles kultur der samarbeid står sentralt. Opplæring i nye oppgaver og et stødig stillas rundt nyansatte er viktig for at vi så fort som mulig kan bli så produktive som mulig i stillinga vi trer inn i. Vi midlertidig ansatte har ofte brei erfaring med å være nyansatt, og bør brukes som ressurser for å identifisere forbedringspotensial på dette punktet ved UiO. 

Om meg

Jeg er universitetslektor i literacy, ansatt på ILN fra 1. januar 2023, og underviser i fag innafor norsk som andrespråk og retorikk og språklig kommunikasjon. Jeg er utdanna lektor fra lektorprorammet på UiO, og har skrevet masteroppgave innafor nordisk språk (2010).

Hele mitt yrkesaktive liv har jeg veksla mellom fast ansettelse i Oslo-skolen (2010-2021) og seks midlertidige ansettelser innafor høyere utdanning: utenlandslektor ved Beijing Foreign Studies University (BFSU) i Kina (2012-2013), høgskolelektor i norsk på Høgskolen i Innlandet (2016-2017), universitetslektor ved OsloMet (2021-2022, 2022-2023), digital Oslo-basert utenlandslektor ved BFSU (2022) og nå er jeg i ei toårig stilling ved UiO. 

For meg kjennes det som å komme hjem når jeg kommer til UiO. Studietida her har gitt meg en sterk tilhørighet til institusjonen og til Blindern. Jeg har et stort engasjement for at dette skal være et godt sted å være, både som ansatt og som student, og ønsker å bruke dette engasjementet konstruktivt gjennom å stille til valg for et verv i universitetsstyret. 

Publisert 9. mai 2023 11:22 - Sist endret 11. mars 2024 14:25