Erfaringer med EØS-avtalen

I april vil et uavhengig utvalg legge frem sin utredning om erfaringer fra EØS-samarbeidet de siste 10 årene. Hvilke sentrale funn vil utredningen løfte frem?

Bildet inneholder et puslespill av EU-flagg med plass til det norske flagget

Partnerforums seminarserie om EØS-rett

Flere av partnerne i Partnerforum har etterspurt kompetanseheving innenfor EØS-rett, og Partnerforum gjennomfører derfor en seminarrekke med dette som tema. Dette seminaret er det fjerde i seminarrekken. Seminaret vil foregå fysisk og digitalt, og et opptak legges ut på denne siden i etterkant.

Se opptak fra seminaret

Program:

 

08:30 Registrering og servering av kaffe og te

09:00 Velkommen ved Partnerforums sekretariat

  • Kort innledning til dagens tema
    ved Marthe Dystland, lovrådgiver, Justis- og beredskapsdepartementet
  • EØS-utredningen
    ved Line Eldring, utvalgsleder og leder for samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet
  • Kommentar til EØS-utredningen i lys av tidligere utredning
    ved Fredrik Sejersted, regjeringsadvokat
  • Erfaringer med EØS, sett fra et næringslivsperpektiv
    ved Liv Monica Stubholt, partner advokatfirmaet Selmer AS
  • Kommentarer til EØS-utredningen fra et akademisk perspektiv
    ved Christoffer Conrad Eriksen, professor i offentlig rett ved UiO
  • Diskusjon og spørsmål med publikum via Slido og koden PF-seminar, ledet av Marthe Dystland, lovrådgiver, Justis- og beredskapsdepartementet

10:30 Slutt


Påmelding

Om innlederne

Marthe Kristine Fjeld Dystland er lovrådgiver i Lovavdelingen med ansvar for EØS-rettslige spørsmål. Hun har tidligere arbeidet i ESA, EFTA-domstolen og EFTA-sekretariatet, og har en master i rettsvitenskap fra UiO og en LL.M i European Law fra Universität des Saarlandes i Saarbrücken. Hun har bred erfaring med de ulike sidene av EØS-arbeidet, fra innlemmelsesprosessen via gjennomføring av EØS-rett i nasjonal rett til praktisering og håndheving nasjonalt og i EFTA-institusjonene. 

Portrett av Line EldringLine Eldring er er leder for samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet og leder utvalget som utreder erfaringer med EØS. Hun er utdannet sosiolog og har tidligere vært forsker på Fafo. Line er er ekspert på temaer som arbeidsinnvandring, minstelønnsreguleringer og sosial dumping.

 

 

Portrett av Fredrik SejerstedFredrik Sejersted er jurist og den norske stats regjeringsadvokat. Han har tidligere vært professor i rettsvitenskap ved UiO, og har lang erfaring som rådgiver for norske myndigheter i forskjellige funksjoner. Han var blant annet leder for Europautredningen (2010-2012, og har et omfattende rettsvitenskapelig forfatterskap innenfor blant annet EU-/EØS-rett og statsforfatningsrett. 
 

Portrett av Fredrik SejerstedLiv Monica Stubholt en erfaren forretningsadvokat med særlig kompetanse innen strategi, forretningsutvikling og god virksomhets- og eierstyring, og har også vært toppleder i næringslivet. Hun har i tillegg lang politisk erfaring som statssekretær i Utenriksdepartementet og Olje- og energidepartementet og som rådgiver på Stortinget, og var medlem i utvalget som leverte den forrige Europautredningen. Hun har bred erfaring med politiske beslutningsprosesser, offentlig eierskap og med grensesnittet offentlig og privat sektor, samt hvordan samfunnsutviklingen får betydning for næringslivet. 

Portrett av Christoffer C. EriksenChristoffer Conrad Eriksen er jurist og professor i rettsvitenskap ved Institutt for offentlig rett, Det juridiske fakultet, UiO. Eriksen forskning omfatter blant annet EU-rett, EØS-rett, statsrett, forvaltningsrett og juridisk metode. Han har skrevet flere fagbøker og artikler både på norsk engelsk, og også evaluert myndighetenes håndtering av krig og kriser, som medlem av Libya-utvalget og 25. juni-utvalget.

Tidligere seminarer i serien

EØS-rettens betydning for norsk forvaltning
Introduksjon til EØS-rett
Hvordan identifiserer man EØS-spørsmål?
Hvordan identifisere nye EØS-relevante initiativer og rettspraksis?

Kontakt

Ta gjerne kontakt med Partnerforums sekretariat dersom du har spørsmål, ønsker eller innspill til samarbeidet.

Arrangør

Partnerforum
Emneord: Internasjonalt, Forvaltningspolitikk, Juss
Publisert 4. jan. 2024 12:29 - Sist endret 8. mai 2024 10:23