Hvordan vil verdens kriger, kriser og valg prege 2024?

Hva bringer 2024? Partnerforum tar temperaturen på den geopolitiske situasjonen i en tid der krig, kriser og endringer skaper ustabilitet og uro. Cecilie Hellestveit, Jan Arild Snoen, Henning Kristoffersen og Kjell A. Eliassen deltar.

Bildet viser et kart med sjakkbrikker

Opptak av seminaret

Et opptak av seminaret er tilgjengelig. Henning Kristoffersen holdt også et innlegg, men dette er ikke med i opptaket.

Program:


Påmelding

Om innlederne

Cecilie Hellestveit
Foto: Lisbeth Michelsen

Cecilie Hellestveit er jurist og samfunnsviter ved Folkerettsinstituttet. Hun har en doktograd i krigens folkerett fra juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo. Hellestveits fagekspertise er krig, fred og folkerett, og hun arbeider både med folkerettsregimer og normutvikling, samt analyse av væpnede konflikter og konflikt-dynamikk. Hun har studert og arbeidet i Midtøsten, USA, Russland, Frankrike og Tyskland. 

 

 


Portrett av Jan Arild Snoen

Jan Arild Snoen er skribent, forfatter og debattant. Han har blant annet skrevet boken Europa uten USA? Antiamerikanismen og dens følger som kom i 2023, samt bøkene Den nye kalde krigen (2021) og Trump-sjokket (2020). Han er spaltist i Aftenposten, Minerva og Panorama, og er tilknyttet tankesmien Civita.

 

 

 


Portrett av Henning Kristoffersen
Foto: UiO

Henning Kristoffersen leder Innovasjon Norges kontorer Beijing og Shanghai. Han har arbeidet med Kina i mer enn tjue år, og blant annet vært leder for myndighetskontakt i Asia for Det Norske Veritas. Henning skriver også på doktorgraden i sosialantropologi med tema; kinesisk business i et mer autoritært Kina. Henning vil delta digitalt, og innlegget hans vil ta utgangspunkt i at de siste årene har Kina gått i stadig mer autoritær retning, samtidig som landet har gjort store teknologiske framskritt. Kina er en supermakt når det gjelder utvikling, installering og eksport av teknologi og utstyr vi trenger for å øke tempoet i det grønne skiftet. Hvordan navigere et Kina som blir både mer autoritært og som er del av løsningen for nær sagt alle globale utfordringer i vår tid?  


Bildet kan inneholde: briller, hår, briller, smil, erme.
Foto: Handelshøyskolen BI

Kjell A. Eliassen er professor emeritus ved Institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI. Han har vært forskningssjef, prorektor og ledet i 25 år Senter for europeiske og asiatiske studier ved BI. Han ledet etableringen av BI – Fudan samarbeidet i Shanghai, opprettelsen av en felles EMBA og Det nordiske Sentret der i 1995. Han har undervist ved Universitet i Århus, Fudan og ULB i Brussel og vært gjesteprofessor ved Universitetet i Siena, Siences Po i Paris og ved flere andre universiteter. Han har publisert 20 bøker og en rekke vitenskapelige artikler om politiske eliter, EU institusjoner, beslutnings prosesser, lobbying og politikk, regulering, globalisering, regional integrasjon samt geopolitiske endringers innflytelse på handelspolitikk og sikkerhetspolitikk på både globalt og regionalt nivå

 

 


Bildet kan inneholde: panne, smil, skjegg, kjeve, erme.
Foto: Civita

Jan Erik Grindheim  er professor ved Handelshøyskolen, Universitetet i Sørøst-Norge, og statsviter i tankesmien Civita, hvor han primært arbeider med internasjonalt samarbeid, EU og EØS-avtalen. Jan Erik har skrevet flere vitenskapelige artikler og bøker om norsk politikk og offentlig forvaltning, internasjonalt samarbeid og EU, han har vært ansvarlig redaktør av tidsskriftet Stat & Styring og vært faglig ansvarlig for Universitetet i Oslos engasjement i Partnerforum. Jan Erik vil lede panelsamtalen.

 

 

 

 

Om Partnerforum

Partnerforum er eit samarbeid mellom Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI og statlege verksemder. Vi er 22 partnarar som samarbeider om å lage arrangement om tema som er aktuelle for statsforvaltninga og det breie offentlege rommet. Partnerforum lagar årleg ca. 12 fellesarrangement samt eitt seminar for kvar partnar. I fjor satte vi rekord, da 4000 deltok på våre arrangement.
Partnerforum er oppteken av å styrka samarbeidet på tvers av sektorar og ynskjer fleire statlege partnarar. Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål, ynsker eller innspel til samarbeid.

Kontakt

Ta gjerne kontakt med Partnerforums sekretariat dersom du har spørsmål, ønsker eller innspill til samarbeidet.

 

Arrangør

Partnerforum
Emneord: Internasjonalt, Juss, Demokrati, Historie
Publisert 6. des. 2023 09:04 - Sist endret 8. feb. 2024 13:25