Bærekraftig by- og samfunnsutvikling i Oslo

Hvordan gjør vi Oslo til verdens beste by å bo i - både for oss som bor her nå, og for de som kommer etter oss? Pådriv Oslo driver samarbeidsprosjekter for en bærekraftig utvikling av byen vår, og ser etter studenter som vil forske på effekten av vår metode.
Løpende søknadsfrist.

logoen til Pådriv Oslo

Byutvikling handler om langt mer enn å bygge boliger og parker. Hvordan kan vi ta vare på klima samtidig som byene utvikles? Hvordan skaper vi gode liv mellom husene? Hvem er det plass til i byene - er det noen det ikke er rom for? Hvordan skaper vi gode, bærekraftige lokalsamfunn?

Verden står ovenfor en rekke komplekse problemstillinger som ingen enkeltaktører klarer å løse - derfor må vi samarbeide. Dette samarbeidet må inkludere både offentlige, private og sivile aktører. Foreningen Pådriv Oslo ble opprettet for å bidra til nettopp slikt samarbeid. Vi sørger for at alle som ønsker og kan bidra til samfunnsutvikling får muligheten - uansett om det er en stor bedrift, en ideell organisasjon eller en privatperson som ønsker å utgjøre en forskjell for sitt lokalmiljø.

Aktuelle problemstillinger kan være:

- Hvordan sikrer vi demokratiske prosesser i byutvikling?
- Hvordan kan effekten av bærekraftige utviklingsprosjekter måles?
- Hvordan kan byutvikling balanseres mellom klimahensyn og behovet for urban vekst?
- Hvordan sikrer vi at byene gir rom for alle samfunnsgrupper?
- Hva slags politiske og/eller økonomiske tiltak kan bidra til å forhindre gentrifisering og utstøtelse av lavinntektsgrupper?
- Hvordan kan samarbeid mellom ulike aktører (offentlig, private og sivile) fremme bærekraftig utvikling på lokalt nivå?
- Hvordan kan Pådriv Oslo og lignende initiativer bidra til en helhetlig og bærekraftig utvikling av byene?
- Hvordan kan 17.17-metodikken anvendes for å fremme innovasjon og eksperimentering i byutvikling?

Pådriv Oslo er et verktøy for bærekraftige byutviklingsprosjekter. Verktøyet består av menneskelige ressurser, et nettverk av partnervirksomheter og engasjerte enkeltpersoner, workshops og samlinger, og en metodikk som er i stadig utvikling. Vi baserer oss på 17.17-metodikken: FNs bærekraftsmål 17, delmål 17, som sier at vi må samarbeide for å nå bærekraftsmålene.

Målet med et mastersamarbeid er å få kvalitative data på effekten av vårt arbeid og våre prosjekter, og hvordan vi kan forbedre vår metode og våre prosesser. Vi er involvert i et bredt spekter av prosjekter, og er åpne for dialog når det gjelder tema, problemstilling og metode. En oversikt over våre prosjekter finnes på vår nettside: paadriv.no/oslo.

Vi tilbyr spennende caser, kobling til relevante personer og virksomheter, og sparring undervegs i prosessen. Vi ser for oss at studenter fra humanistisk, samfunnsvitenskapelig og utdanningsvitenskapelig fakultet vil finne spennende problemstillinger hos oss. Varigheten kan gå over et halvt eller et helt år. Samarbeidet er ikke honorert.

Dersom du er interessert eller har spørsmål, ta kontakt med sandra@oslo.paadriv.no for en uforpliktende samtale.

 

Publisert 22. aug. 2024 13:09 - Sist endret 22. aug. 2024 13:12