English version of this page

Anna Lowenhaupt Tsing

Anna Lowenhaupt Tsing er ny æresdoktor ved Universitetet i Oslo.

Portrett av æresdoktor ved UiO, Anna Lowenhaupt Tsing

Anna Lowenhaupt Tsing

Anna L. Tsing er professor i antropologi ved University of California, Santa Cruz. Hun har mottatt en rekke priser og utnevnelser for sin forskning i skjæringspunktet mellom samfunnsfag, humaniora og naturvitenskap og har mottatt et Niels Bohr professorat ved Aarhus universitet i Danmark.

Tsing har gjort banebrytende antropologisk forskning i forhold til den globale miljø- og klimakrisen og har utviklet en radikal tverrfaglig tilnærming til utforskning av Antropocen.

Professor Tsings arbeider springer ut av tett dialog med andre fag, samtidig som det er forankret i etnografiske metoder og det hun omtaler som «acts of noticing». Hun er kjent for sine innovative teoretiske og metodiske bidrag.

Tsing har i snart 10 år bidratt til å utvikle fagmiljøet ved sosialantropologisk institutt (SAI). I perioden 2013–2016 var Tsing professor II ved SAI og TIK og gjorde viktige bidrag til felles publikasjoner i instituttets forskningsprosjekt Anthropos and the Material. Hun sitter i dag i rådgivningsgruppen til forskningsprosjektet Global Trout.

Publisert 29. juni 2022 13:14 - Sist endret 22. jan. 2024 09:50