English version of this page

Johnny Herre

Johnny Herre er ny æresdoktor ved Universitetet i Oslo.

Portrett av æresdoktor ved UiO, Johnny Herre

Johnny Herre. Foto: Mikael Lundström

Johnny Herre kombinerer akademisk og praktisk juss på en enestående måte. I 1988 fullførte han utdannelse både som jurist og siviløkonom, sistnevnte ved Handelshögskolan i Stockholm. Han tok doktorgrad i juss ved Handelshögskolan i 1996. Her ble han værende som dosent og fra 1999 professor, fram til han i 2010 ble dommer i Högsta domstolen, som er Sveriges høyesterett.

Den akademiske karrieren har vært utgangspunkt for Herres arbeid i Högsta domstolen, men han har samtidig en solid praktisk tilnærming. Han er en av de fremste voldgiftsdommerne i Norden, og særskilt i store kommersielle saker. Voldgift er tvisteløsning utenfor de ordinære domstolene, og Herre har dømt blant annet i en rekke store tvister om eksport av gass.

Ved Universitetet i Oslo er Herre en solid samarbeidspartner for Det juridiske fakultet. I 2018 holdt han den første Hagstrøms minneforelesning. Han bidrar jevnlig faglig på en lang rekke seminarer og til det praktiske universitetsarbeidet i bedømmelseskomiteer for ph.d.-grader, tilsettinger og opprykk.

Publisert 29. juni 2022 13:02 - Sist endret 22. jan. 2024 09:50