Hunter Støvler

Merke ble grunnlagt av amerikaneren Henry Lee Norris i Skottland i 1856. Henry Lee Norris, som havnet på skotsk jord, grunnla det nord-britiske gummiselskapet, senere kjent som Hunter. Der produserte han støvler og andre industrielle gjenstander, ved å bruke den nylig patenterte og innovative vulkaniseringsprosessen for å lage holdbare gummiprodukter. 

Bildet kan inneholde: mennesker, standing, mote, fottøy, yttertøy.

Fra ydmyk begynnelse av bare 4 personer hadde selskapet på midten av 1870-tallet vokst til 600 ansatte, men var ved starten av første verdenskrig i 1914 at produksjonen på fabrikken økte dramatisk. Krigskontoret bestilte Hunter gummistøvler for å beskytte soldatene som var stasjonert i skyttergravene. De måtte la møllen gå i 24 timer i døgnet for å følge med etterspørselen, og produserte over 1 million støvler i krigsperioden. 

 

De var anerkjent for beskyttende design, og det britiske gummiselskapet ble etterlyst på nytt i 1939 etter utbruddet av andre verdenskrig.  I 1956 markerer etableringen av Original Green Wellington, en stil som senere ble kjent som Original-støvelen, det ikoniske designet i hjertet av merkevaren Hunter. I dag lages fortsatt kvinners gummistøvler og herre-gummistøvler på originalen og er håndlaget fra 28 deler. 

 

Fra pionere og oppdagere til kjendiser og ikoner steg Hunter støvler i popularitet. De ble båret av Lady Diana Spencer på hennes forlovelsesbilder i 1981 og senere av Kate Moss på Glastonbury. I dag er støvlene øyeblikkelig gjenkjennelige på festivalfeltene i Storbritannia og over hele kloden.

Emneord: Hunter, gummistøvler, ikoniske, tidløstdesign Av Michelle Heggeland
Publisert 3. mars 2020 10:48 - Sist endret 3. mars 2020 10:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.