Pensum/læringskrav

Leselisten er retningsgivende for den kunnskapen som studenten forventes å tilegne seg i løpet av studiet.

* Amilien, Virginie, i: Scholliers, Peter & M. Jacobs (eds.): Eating Out, 2003. Berg. "The rise and the meaning of restaurants in Norway in the twentieth century". 20 s.

* Amilien, Virginie, i: "Fra vaffel og hamburger til elghakk og hjortestek" - et bilde av mat i reiselivsbransjen, Lysaker 2002. SIFO Rapport nr. 4. Kapittel 2, 3, 4 og 6, tilsammen ca 60 s.

* Bugge, Annechen & Runar Døving: Det norske måltidsmønsteret - ideologi og praksis, Lysaker 2000. SIFO Rappport nr 2. Kapittel 3 - 9, til sammen 208 sider.

Counihan, Carole & Penny van Esterik (eds.): Food and Culture. A Reader, 1997. Routledge. Kapittel 1 - 4, 23 - 25, tilsammen 109 s.

** Cunningham, Andrew & Kamminga Harmke (eds.): The Science and Culture of Nutrition 1840 - 1940, 1995. Ropidi. Innledning, kapittel 1, 2, 5 og 9. Tilsammen ca 115 s.

Levenstein, Harvey: The Revolution at the Table. The Transformation of the American Diet, 1988. Oxford University Press. 275 s.

Montanari, Massimo: The Culture of Food, Oxford 1994. Blackwell. 205 s.

Pedersen, Ragnar, i: Dugnad, nr 2 1996. "Smørformen - en diskusjon om å analysere kulturell kompleksitet", s 3 - 28. 25 s [Masterkopi i skranken, Stud.bibl. Sophus Bugge.].

Pedersen, Ragnar, i: Dugnad, nr 1 1997. "Måltidsordning på Hedemarksgarden 1850 - 1910", s 27 - 56. 29 s [Masterkopi i skranken, Stud.bibl. Sophus Bugge.].

Ropeid, Andreas, i: By og Bygd, 1972. "Fornuftig matstell", s 77 - 113. 36 s [Masterkopi i skranken, Stud.bibl. Sophus Bugge.].

Schivelbush, Wolfgang: Paradiset, smagen of fornuften. Nydelsesmidlernes historie, 1981. Politisk revy. 120 s.

* Finnes i kompendium til salgs i Kopiutsalget. For å handle i Kopiutsalget må gyldig studentbevis medbringes. Kompendier kan ikke påregnes ferdig før semesterstart.

** Utsolgt fra forlaget. Opptrykk vil bli laget.:

Publisert 6. mars 2005 13:00