LIT4392 – Oppgaveseminar 2

Kort om emnet

Seminaret støtter opp om den enkeltes students arbeid med masteroppgaven. Hver enkelt seminardeltaker framlegger et utkast til kapittel i masteroppgaven. Seminaret diskuterer utkastet under veiledning av en faglærer. Emnet ligger normalt i masterstudiets tredje og nest siste semester.

Hva lærer du?

Studenten oppøver evnen til å tåle og gi konstruktiv kritikk, og til å vurdere kvaliteten av og se utviklingspotensialet i egne og andres skriftlige arbeider.

Opptak til emnet

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Opptak til masterprogrammet i allmenn litteraturvitenskap.

Obligatoriske forkunnskaper

LIT4391 – Oppgaveseminar 1

Undervisning

Undervisningen består av et planleggingsmøte i starten av semesteret etterfulgt av fire halvdagsseminarer fordelt ut over undervisningsperioden.

Hvis du ikke har anledning til å delta på seminaret, for eksempel på grunn av utenlandsopphold, må du sende eksamenskonsulenten en skriftlig begrunnet søknad om fritak fra oppmøteplikten. Med fritak fra oppmøteplikten kan du delta i undervisningen via Canvas. Etter at fritak er gitt, må du ta kontakt med faglærer for emnet.

Obligatorisk aktivitet:

• Du skal presentere ditt eget arbeid i form av et kapittelutkast og i tillegg kommentere en av de øvrige seminardeltakernes tekst. Det fremlagte kapittelutkastet skal være på ca. ti standardsider (ikke færre enn sju, ikke flere enn elleve). Utkastet skal ikke være hentet fra innledningen, men fra en analyse eller resonnement. Det skal innledes med en kort ingress som redegjør for den sammenhengen den følgende teksten inngår i. Utkastet må være godkjent av faglærer før eksamen. Les her om regler for gyldig forfall og hvordan du søker om utsettelse. Informasjon om retningslinjer for obligatoriske aktiviteter.

• Det er krav om oppmøte til 60 % av seminarundervisningen. I dette emnet må du møte til 2 av 4 halvdagsseminarer. Kravet er absolutt.

Fraværsgrensen skal dekke normalt sykdomsfravær og liknende. Du får derfor ikke gyldig forfall til undervisning på grunnlag av legeattest, selv om fraværet skyldes hindringer som du selv ikke kan lastes for.

Dersom emnet har fysisk undervisning og du er meldt til en fysisk seminargruppe, skal du møte til undervisning i rommet som er oppgitt i timeplanen.

Dersom emnet har digital undervisning og du er meldt til en digital seminargruppe, skal du være til stede med påslått skjerm.

I særlige tilfeller, for eksempel ved alvorlig eller langvarig sykdom, kan du søke om tilrettelegging.

Godkjent aktivitet er kun gyldig inneværende semester.

Eksamen

Obligatorisk aktivitet (se over) må være godkjent før eksamen.

Eksamensformen på emnet er en mappe:

Mappen skal inneholde to tekster. Den ene er manus til respons på en medstudents framlagte kapittelutkast, den andre et erfaringsnotat på bakgrunn av utkastet du har lagt frem og fått respons på. Hver av tekstene skal ha et omfang på ca. to sider, minimum 3.500 tegn (ekskl. mellomrom).

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala bestått/ikke bestått. Les mer om karakterskalaen.

Mer om eksamen ved UiO

Andre veiledninger og ressurser finner du på fellessiden om eksamen ved UiO.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 14:27:04

Fakta om emnet

Nivå
Master
Studiepoeng
5
Undervisning
Høst
Eksamen
Høst
Undervisningsspråk
Norsk