SLAV4390 – Masteroppgave i allmenn litteraturvitenskap: slavisk spesialisering

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Oppgavens emne kan hentes fra et bredt spekter tilknyttet polsk eller tsjekkisk litteratur, litteraturhistorie og/eller litteraturteori. Den bør være relatert til de valgfrie emnene og kan skrives på norsk, fordypningsspråket, engelsk eller et av de andre skandinaviske språkene. I tillegg skal oppgaven (i et omfang på 80-100 s.) være et selvstendig arbeid etter vitenskapelige idealer. Tekstene leses på originalspråket.

Se Informasjon om masterstudiet og masteroppgaven

Hva lærer du?

Arbeidet med oppgaven gir fordypet innsikt i et avgrenset litteraturvitenskapelig og litterært materiale, øvelse i å presentere en presis problemstilling og i å anvende litteraturvitenskapelig metode. Dessuten gir studiet trening i å arbeide med et problem over tid og i å skrive en lengre resonnerende fremstilling.

Opptak og adgangsregulering

Opptak på masterprogram for litteraturstudier, studieretning allmenn litteraturvitenskap med slavisk spesialisering.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Bachelor med fordypning (80-gruppe) i polsk eller tsjekkisk litteratur. Andre emner fra litteraturprogrammet kan eventuelt godkjennes.

Undervisning

Det gis individuell veiledning. "Retningslinjer for veiledning av masteroppgaver ved Det humanistiske fakultet" finner du her

Veiledningsavtalen fylles ut og leveres til studiekonsulenten. Merk at det å motta veiledning er en obligatorisk del av masterstudiet og at veiledningsavtalen må være godkjent før masteroppgaven kan leveres.

Eksamen

Innleveringsfrist for masteroppgaven er innen 15. september eller 15. november i høstsemesteret og 15. februar eller 15. mai i vårsemesteret. Det er ingen muntlig eksamen.

Det er obligatorisk å levere masteroppgaven i fulltekst til DUO. 

Husk å fylle ut obligatorisk skjema for innlevering av masteroppgave/utstedelse av vitnemål. Du finner skjema her

Eksamensspråk

Norsk/engelsk eller fordypningsspråket

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Kommisjonen vil gi studentene en skriftlig begrunnelse for karakterfastsettingen samtidig med at den foreløbige karakteren for oppgaven blir gitt. Den foreløbige karakteren blir kunngjort på oppslagstavlen utenfor ILOS' ekspedisjonskontoret i 7. etasje i Niels Treschows hus. Begrunnelsen kan hentes hos fagets eksamenskonsulent etter at sensuren har falt.

Begrunnelse og klage

Fakta om emnet

Studiepoeng
60
Undervisning
Vår og høst
Eksamen
Vår og høst