Jubileumsfortellinger

I 2011 fyller Universitetet i Oslo 200 år.

I dette gruppeprosjektet er vi invitert til å lage digitale jubileumsfortellinger som skal brukes i markering og feiring av denne store begivenheten. Filmene legges ut på Universitetets nettsteder og de beste premieres. Se noen av de flotte filmene studentene produserte i 2010: http://www.uio.no/om/aktuelt/uio200/digitale-fortellinger/
12 studenter vil bli tatt opp på kurset. Hver enkelt student skal både produsere sin egen jubileumsfortelling samt delta i produksjonen av en jubileumsfortelling som blir laget av en gruppe på tre studenter.


Hver gruppe skal også levere en rapport på ca. 30 sider hvor de med basis i pensum diskuterer metodiske og teoretiske perspektiver knyttet til digitale fortellinger som sjanger og til de konkrete filmene de har vært med på å produsere. Prosjektet skal produsere filmer innen en bestemt sjanger, Digital Storytelling, som ble utviklet i California på 1990-tallet og senere er tatt i bruk en rekke steder i verden. Slike digitale fortellinger er i utgangspunktet 2-3 minutter lange og består av stillbilder og voiceover, i første person. Introduksjon og opplæring i denne spesielle sjangeren blir gitt av Joe Lambert, lederen for Center for digital storytelling i California, www.storycenter.org i en tre dagers obligatorisk workshop i perioden 8. – 10. februar. I løpet av denne skal studenten produsere en film som obligatorisk kvalifiseringsoppgave. I de to produksjonsukene hvor jubileumsfilmene lages, er det obligatorisk oppmøte med storyboard første dag. Også ved et par andre anledninger er det obligatorisk oppmøte inntil avtaler er inngått, se undervisningsplanen for nærmere detaljer.


Teknisk opplæring og assistanse vil bli gitt av USIT, ved DML-gruppen i et introduksjonskurs til iMovie og i produksjonsukene etter nærmere avtale.
MUV http://www.muv.uio.no/om/ , Museum for Universitets- og vitenskapshistorie er oppdragsgivere og en kontrakt må inngås med dem om bruksretten til filmene. De vil hjelpe med å finne passende emner, billedmateriale og ressurspersoner for filmene og de må også godkjenne storyboardet før filmene settes i produksjon.
Kurset vil gi studentene kompetanse i å selv lage digitale fortellinger, en filmgenre som i økende grad anvendes i en rekke institusjoner som museer , kulturinstitusjoner og skoler, men også i næringslivet.


Emneansvarlig er Birgit Hertzberg Kaare, IMK.
 

Publisert 26. nov. 2010 14:45 - Sist endret 11. des. 2012 16:17