KRIM2201 – Prosjektoppgave i kriminologi

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Gjennom arbeidet med prosjektoppgaven får du konkret innsikt i og erfaring med praksisfeltet, og i å skrive om dine erfaringer slik at du viser evne til å anvende teoretisk kunnskap du har tilegnet deg i løpet av bachelorstudiet. Ekstern hospitering (tre uker) er obligatorisk som grunnlag for prosjektoppgaven. Med utgangspunkt i erfaringer du gjør deg i hospiteringsukene, skal du skrive en prosjektoppgave hvor du reflekterer rundt bl.a. teoretiske, metodiske og etiske problemstillinger som f.eks. oppstår i møter mellom klient og system i samfunnets hjelpe- og kontrollapparat og i tilknytning til din egen (nåværende eller framtidige) yrkesrolle i arbeidslivet. Oppgaven skal integrere tidligere ervervede kunnskaper, men det er også et krav at den bygger på vitenskapelig litteratur som studenten ikke har lagt opp som pensum tidligere.

Hva lærer du?

Du lærer å bearbeide og analysere et innsamlet erfaringsmateriale i et kriminologisk perspektiv. Du vil opparbeide evne til å reflektere rundt teoretiske, metodiske og etiske sider ved praksisfeltet, og i å framstille refleksjonene systematisk og skriftlig. Du vil også få erfaring med hvordan kriminologiske perspektiver kan være relevante i yrkeslivet, og også med situasjoner hvor det er utfordrende å anvende kriminologiske perspektiver.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Opptak forutsetter at studentene er i siste semester av bachelorstudiet på studieretningen kriminologiens møte med praksis, dvs. har tatt 150 stp. som inkluderer bl. a. flg. emner: KRIM1001 – Innføring i kriminologi (nedlagt), KRIM1201 – Kriminologi i yrkeshverdagen (nedlagt), KRIM1002 – Sosial kontroll og kontrollformer (nedlagt), KRIM1202 – Marginalisering og livsstrategier (nedlagt), RSOS2801 – Retten sett unnenfra (nedlagt), SOS2600 og KRIM2001 – Kriminologiske perspektiver (nedlagt)

Anbefalte forkunnskaper

Overlappende emner

Kriminologi mellomfag.

Undervisning

Obligatorisk innledningsseminar, individuell veiledning og gruppeveiledning. Veileder tildeles på innledningsseminaret. Studenter som ikke møter til innledningsseminaret får ikke tildelt veileder.

Eksamen

Ekstern godkjent hospitering (tre uker) er obligatorisk som grunnlag for prosjektoppgaven. Hospiteringsstedet godkjennes av instituttet/veileder. Kandidaten leverer godkjent erfaringslogg og godkjent kommentar til erfaringslogg sammen med oppgaven. Oppgaven skal ha et maksimum omfang på 8000 ord. 8000 ord tilsvarer om lag 20 sider med de fleste moderne skrifttyper, font 12 og linjeavstand 1 ½. Bedømming av prosjektoppgave og muntlig eksamen. Gradert karakter A-F.

 

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Trekk fra eksamen

Det er mulig å ta eksamen i emnet inntil tre ganger. Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen eller under eksamen, bruker du et eksamensforsøk.

Fakta om emnet

Studiepoeng
20
Undervisning
Vår 2008
Eksamen
Vår 2008

Dette emnet går siste gang vår 2008

Undervisningsspråk
Norsk