Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Emnet Transaksjoner gir en innføring i den rettslige reguleringen av oppkjøp av virksomheter og selskapsrettslige omdannelser som fusjoner og fisjoner. Transaksjoner er et sammenkoblende emne i valgemneprofilen Selskap, finans og transaksjon. Emnet dekker utvalgte rettsområder relevante for gjennomføringen av transaksjoner; selskapsrett, kontraktsrett, og konkurranserett. 

Emnet inngår i profilen Selskap, transaksjon og finans

Hva lærer du?

Du får kunnskaper og ferdigheter som gjør at du kan arbeide med oppkjøp av virksomheter og selskapsrettslige omdannelser, for eksempel som advokat eller som ansatt i offentlig sektor. Du vil lære hvordan avtaler utformes og hvordan rettslige spørsmål løses ved etterfølgende tvister. Du vil også lære hva som avgjør om transaksjoner er meldepliktige til konkurransemyndighetene.

Opptak og adgangsregulering

Du kan melde deg til dette emnet dersom du er registrert student ved Universitetet i Oslo og har avlagt forkunnskapskravene her. Har du avlagt forkunnskapskravene ved annen utdanningsinstitusjon må du søke opptak til valgemner på masternivå. Alle søkere må oppfylle forkunnskapskravene.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Studenter må fylle ett av disse kravene:

Du er unntatt fra forkunnskapskravene hvis du har opptak til et annet masterprogram ved UiO der juridiske valgemner er integrert i studieprogrammet.

Anbefalte forkunnskaper

Minst tre års jusstudier.

Undervisning

Undervisningen vil kombinere forelesninger med praktisk rettede oppgaver. Undervisningsopplegget vil bestå av 10 dobbelttimer fordelt over semesteret.

Eksamen

Emnet har 4-timers hjemmeeksamen.

Bruk av kilder og regler for sitering:

Gjør deg kjent med bruk av kildehenvisning og sitering i juridiske tekster. Bruk av andres materiale på eksamen uten å henvise på en riktig og tydelig måte kan bli ansett som fusk eller forsøk på fusk. Du må henvise til alle kilder du bruker.

Eksamensbesvarelsen må være ditt eget selvstendige arbeid. Kandidater har ikke lov til å kommunisere om eksamensspørsmål eller dele notater eller deler av eksamensbesvarelser.

Ved brudd på reglene kan du bli mistenkt for fusk/forsøk på fusk.

Tidligere eksamensoppgaver 

Eksamensspråk

Eksamensoppgaven er på norsk. Du kan svare på norsk, svensk eller dansk.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Sensorveiledning

Det juridiske fakultet har utarbeidet en generell sensorveiledning som brukes ved vurdering i dette emnet. 

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Trekk fra eksamen

Det er mulig å ta eksamen i emnet inntil tre ganger. Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen eller under eksamen, bruker du et eksamensforsøk.

Studenter som går på masterstudiet i rettsvitenskap har egne regler for gjentak av allerede bestått eksamen.

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Evaluering av emnet

Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Nivå
Master
Undervisning
Hver vår
Eksamen
Hver vår
Undervisningsspråk
Norsk