forberedelser for landing

Nå som vi har kommet i en stabil bane rundt planeten kan må vi først opprette en stabil bane nærme nok til å kunne studere overflaten av planeten for potensielle landingssoner. Vi vil også utføre en spektralanalyse av atmosfæren for å kunne finne ut av komposisjonen som blir viktig å vite når vi skal lande.

 

Reisen har gått relativt uproblematisk så langt. Vi er for øyeblikket ganske nærme planeten i forhold til avstanden som var nødvendig for å utføre den nødvendige manøveren for å komme inn i bane. Etter den siste manøveren, da vi bremset for å få lav nok hastighet, hadde vi brukt opp 692.1 kg med drivstoff. Det betyr at vi har litt mindre enn 400 kg igjen å gå på, som da må brukes med omhu om vi skal klare å lande. 

For å kunne speide etter potensielle landingssoner kan vi ikke være for nærme planeten, for da får vi ikke et godt nok bilde av overflaten og det som er rundt, er vi for langt unna blir det vanskelig å se detaljene i terrenget. Vi må være på en avstand som lar oss både ha en god oversikt, men også slik at vi kan fortsette ned mot planeten etter å ha funnet et godt sted å lande.

Samtidig som vi observerer overflaten vil vi også gjennomføre spektralanalyse av atmosfæren for å finne komposisjonen. Dette er viktig å vite for når vi vet komposisjonen kan vi, med noen antagelser, modellere atmosfæren og tettheten som en funksjon av avstanden fra overflaten. Dette er viktig for å kunne regne ut vinkelen vi velger å sende landingsdelen vår inn i atmosfæren for at den ikke skal brenne opp, men også for å kunne finne ut av hvor stor fallskjerm som er nødvendig. De siste delene er noe vi kommer til senere, for vi må først finne ut av komposisjonen.  

Av mathias
Publisert 11. des. 2021 04:50 - Sist endret 16. des. 2021 23:30