Beskjeder

Publisert 20. des. 2023 17:02

Oppgaver og løsningsforslag til eksamen dag 2 ligger nå under Tidligere eksamensoppgaver.

Publisert 18. des. 2023 14:13

Dere finner nå eksamensoppgavene og løsningsforslag fra dagens eksamen under tidligere eksamensoppgaver.

Publisert 15. des. 2023 15:03

På begge eksamensdager så vil formelarket være lagt ved som en ressurs i Inspera. (Du finner denne på bunnen av skjermen). På den 18/12 med eksamen på jupyterhub vil dere også få et python-hjelpeark samt et hjelpeark med LaTeX koder. På begge eksamensdager kan dere ha med dere godkjent kalkulator, Rottman: "Matematisk formelsamling", og "Fysiske størrelser og enheter", men dere vil trolig ikke ha behov for disse hjelpemidlene.

Publisert 14. des. 2023 20:30

Vi arrangerer eksamenshjelp på fredag 15/12 kl. 14-16 i Origo. Møte opp hvis du har spørsmål eller oppgaver du trenger hjelp med i eksamensforberedelsene.

Publisert 28. nov. 2023 11:10

Eksamen vil i år bestå av to deler. Den 18/12 får dere en eksamen med jupyter notebook i Silurveien. Den 20/12 får dere en eksamen med vanlige oppgaver i Silurveien. På begge eksamener vil formelarket være vedlagt eksamen som en ressurs (nederst på siden i inspera). Det kan være lurt å prøve ut hvordan dere skriver inn matematikk i inspera før eksamen den 20/12.


For å øve til eksamen med jupyter notebook vil jeg råde dere til å (1) regne de to lange innleveringsoppgavene, (2) regne de 3 prøveeksamensoppgavene vi har laget, (3) se på eksamensoppgaven for 2022. Eksamen vil være i en lukket versjon av jupyterhub - dere har ikke annen tilgang ...

Publisert 21. nov. 2023 10:53

Vi har nå oppdatert listen over gjennomførte arbeidskrav. Du må ha minst 15 poeng og ha fått godkjent computational essay for å kunne gå opp til eksamen. Det er nå lurt å sjekke på canvas at du har fått registrert poengene dine og at vi har registrert ditt computational essay (CE) på riktig person. Hvis det er feil i registreringen så kan du sende en epost til faglærer (Anders). Dette gjelder også hvis du har levert CE sammen med en annen uten at det har blitt registrert på deg. Hvis du mangler poeng er det fremdeles mulig å sende inn Oblig 2 (langsvarsoppgave 2) frem tom 26/11.

Publisert 13. nov. 2023 12:13

Husk å delta på studiebarometeret ved å svare på lenken som er sendt på epost og SMS eller ved å gå hit. Undersøkelsen retter seg mot studieprogrammet du går på som helhet og ikke dette emnet. Vi vil gjerne ha så mange svar som mulig. Det tar kort tid og du kan vinne 5000kr ved deltagelse. 

Publisert 30. okt. 2023 14:34

Det er nå mulig å melde seg på presentasjon av Computational Essay (CE) på Canvas. Dere skal presentere CE i uken som starter den 13/11. Innleveringsfristen for CE er 13/11 eller aller senest dagen før dere skal presentere essay'et i gruppene.

Dere skal presentere essayet i grupper av 12 studenter. Disse gruppene finner dere i Canvas i mappen "Personer". Merk at det er et maks antall på hver gruppe og første mann til mølla. Hvis du skriver essay sammen med en annen student bør dere begge melde dere opp til samme gruppe.

Lykke til med innspurten av CE. Husk at CE også øver dere til Jupyter-notebook dagen av eksamen.

Publisert 23. okt. 2023 10:40

Tiden for å gjøre computational essay nærmer seg. Vi vil legge ut påmelding for presentasjoner i løpet av denne uken. Merk at essayet skal handle om en problemstilling innen elektromagnetisme. Eksemplene som er oppgitt for fall eller en volleyballserve er kun ment som eksempler på computational essay formatet, ikke som essays som dere kan levere i Fys1120. Ta en titt på rubrikken som brukes til å evaluere essayet.

For andre ideer til essay se her. Jeg kan også foreslå: (1) å se på forskjellige modeller for cellemembraner og signaler langs disse med utgangspunkt i eksamen H2020 eller eksempelet i boken, (2) å se på ionekanaler gjennom en cellemembran, (3) å se på en Tokamak med utgangspunkt i seminar uke 08, (4) å se på kompliserte strømmønstre med utgangspunkt i simuleringen av motstandsnettverk i boken, (5) å se på eddy currents, (6) å se på mo...

Publisert 4. okt. 2023 10:58

I dette emnet skal du skrive og presentere et computational essay. Her skal du selv velge deg en problemstilling fra elektromagnetisme, skrive en simulering som belyser problemstillingen, skrive en rapport og presentere denne. Vi oppfordrer deg til å arbeide i par og til å bruke språkmodeller aktivt i arbeidet ditt. Dette er et arbeidskrav i emnet med innleveringsfrist i andre halvdel av november. Har du ikke eksamen i neste uke er det en god ide å begynne med denne oppgaven da.

Publisert 2. okt. 2023 10:00

Vi innfører plenumsregning i tiden 16-17 på torsdager. Da vil en av gruppelærerne regne gjennom en eller flere av oppgavene eller eksemplene til denne uken. Ideen er at vi da viser - modellerer - hvordan man tenker mens man løser en oppgave. Du vil finne informasjon om hvilken oppgave som blir gjennomgått på timeplanen. Den andre torsdagstimen, 17-18, er fremdeles satt av til spørsmål og svar med gruppelærere.

Publisert 5. sep. 2023 08:58

Endel av dere har nå levert den første innleveringsoppgaven. Hvis du har levert har du nå fått tilordnet en oppgave som du skal rette. Vi har laget en kort veiledning og en rubrikk for å hjelpe deg med det. Du finner rubrikken når du retter oppgaven i Canvas. Når du retter prøv å se om du forstår hvordan den andre studenten har tenkt, hvordan hen forklarer sin tankemåte og se om du kan lære noe om hvordan du selv bør skrive for at din løsning skal bli forståelig for en som retter. Gi en kort og konstruktiv tilbakemelding.

Publisert 25. aug. 2023 12:03

Du finner opptak fra info-forelesningen den 24.08 her

Publisert 20. aug. 2023 07:35

Selve undervisningen begynner mandag 28/8. Men for å forberede deg til denne undervisningen må du begynne å arbeide deg gjennom miniforlesningene allerede uken som begynner mandag 21/8. Vi anbefaler at du ser på forelesningene (eller leser læreboken) og gjør oppgavene som er knyttet til forelesningene. Du finner miniforelesningene og oppgavene til første uke her. Det beste er om dere gjør dette sammen i små grupper - slik at dere kan snakke om svarene på spørsmålene. Alt innhold i miniforelesningene er også dekket i læreboken, men læreboken dekker mer innhold som også er pensum. Du bør derfor også gjør deg kjent med læreboken. Merk at det er lurt å gå igjennom minst et gjennomarbeidet eksempel (worked example) før du prøver å løse en lengre oppgave. (Se referanse til forskning som støtter dette ...

Publisert 15. aug. 2023 10:14

Det er obligatorisk oppmøte til første forelesning - eller seminar som det heter i Fys1120. Det første seminaret er en forelesning i Store Fysiske Auditorium på torsdag 24/8 1615-1800 og det er til denne timen det er obligatorisk oppmøte. Deretter er det seminar-undervisning i Store Fysiske Lesesal fra mandag 28/8. Du finner alt dette i timeplanen på Mine Studier eller på Timeplan på emnets hjemmeside.


Du mister plassen på emnet dersom gyldig forfall ikke er meldt til Fysisk institutt studieinfo@fys.uio.no før forelesningen starter.