Arbeidsgivere våren 2024

Her finner du en oversikt over arbeidsgivere våren 2024. Merk at søknad må sendes via nettskjema, ikke direkte til arbeidsgiver.

 

 
Bildet kan inneholde: menneskekroppen, skrift, rektangel, kunst, sirkel.

 

DSA, Seksjon miljøovervåkning og radon- og UV-forvaltning og seksjon laboratorier (1 plass)

Arbeidssted: DSA, Østerås i Bærum

Program for å beregne solskjerming i barnehager

DSA har et viktig samfunnsoppdrag og jobber både nasjonalt og internasjonalt for å redusere skadelige virkninger av stråling, inklusiv redusere forekomst og dødelighet av hudkreft som følge av UV-stråling fra sol og solarier. Regjeringen har gitt DSA oppdraget med å koordinere tiltak i henhold til den nasjonale UV- og hudkreftstrategien. Tilgang på både sol og skygge der barn og unge oppholder seg er et viktig tiltak i strategien. Dette er nå også tatt inn i veileder til forskrift om Helse og miljø i barnehager, skoler og skolefritidsordninger - Helsedirektoratet.

Kommuner i Østlandsområdet har igangsatt et arbeid med å sette opp solskjerming på deler av uteområdet i barnehager slik at barna får tilgang på både sol og skygge i utetiden. Det er behov for å kunne vurdere effekten av å bruke ulike konstruksjoner i forkant, for dem som skal planlegge uteområder i skoler og barnehager, sekundært parker og andre offentlige uteområder.

DSA har hatt hjelp av to tidligere arbeidspraksisstudenter fra UiO i 2021 og 2023. Først ble det gjort målinger av solforhold i en konkret barnehage og deretter er målingene brukt til å lage et program for å beregne solskjerming, både for denne barnehagen og for en generell struktur der man velger bygninger og trær, geografisk lokasjon og tid på året. Programmet har to moduler, laget som grafiske brukergrensesnitt (GUI): En GUI som behandler et reelt fisheye-bilde fotografert av himmelen, og en GUI som lar brukeren tegne inn skyggestrukturer i form av bygninger og trær, og som av det lager et virtuelt bilde av himmelen. Det gjenstår arbeid med programmet, spesielt å inkludere flere skyggestrukturer, eksempelvis et solseil.  

Vi søker en person som ønsker å arbeide med dette viktige samfunnsoppdraget og arbeid med utvikling av dataprogrammet for å beregne solskjerming i en barnehage til beste for lokale planleggere i kommunene.

Oppgaven i korte trekk:

  • Gjennomgå målinger og beregningsprogrammet for å finne skyview faktor og solbane for disse målingene som er gjort med fisheye-kamera fra konkret barnehage.
  • Utvide beregningsprogrammet som beregner soleksponeringen for en vilkårlig barnehage, dvs. der man kan variere solhøyde, aktuell årstid, værforhold og utformingen av utearealet til å inkludere solseil i valgt posisjon, størrelse og høyde.
  • Se på muligheter for å forbedre den nettbaserte «kalkulatoren» (program), der bruker kan legge inn fisheye-bilder og stedskoordinater fra aktuell lokasjon og få ut skyview faktor og solbane, og dermed se når på dagen sola treffer ulike steder og om det kan gjøres skjermingstiltak.

Du bør ha interesse for programmering og noe kunnskap om programmering i Python.

Kontaktperson og leder for prosjektet:
Lill Tove Nilsen ( tlf. 91511384)

Faglig veileder:
Bjørn Johnsen (tlf. 98829639)

Inventas (2 plasser)


Arbeidssted: Hagaløkkveien 26, Asker

Inventas er et helnorsk selskap med over 20 års erfaring som spesialiserer seg på produktutvikling og problematikkløsning for kunder. Med lokasjoner i Asker, Oslo, Trondheim, Molde, Stavanger og Bergen, kombinerer vi dyktige fagfolk med innovatører for å optimalisere kundenes lønnsomhet. Vi samarbeider med et bredt spekter av kunder, fra forskningskommersialisering til store teknologiselskap, og tilbyr løsninger for hele eller deler av deres behov.

Våre fagmiljøer fokuserer på komplekse utfordringer, mens vi sikrer en helhetlig produksjonsprosess. Vi leverer tjenester som digital og fysisk produktutvikling, elektronikk, kybernetikk, forretningsstrategi, regulatoriske spørsmål og medtech.

På vår avdeling i Asker fokuserer vi på elektronikk og kybernetikk, inkludert FPGA/ASIC og embedded software. Vårt UVVM testrammeverk er anerkjent globalt, og vi engasjerer oss i prosjekter som romfart og medisinsk teknologi. Vår embedded software avdeling har ekspertise i flere radioplattformer, og vi har laget en IoT-plattform, Multiply, for rask prototyping og testing.

 

Elektronikk og kybernetikk:

Arbeidsoppgaver:

  • Arbeide med utvidelse av Multiply IoT-plattform med FPGA for videoprosessering og maskinlæring.
  • Arbeid med dokumentasjon, testing og oppsett av en demonstrasjonsløsning for Multiply FPGA.
  • Elektronikk med skjematikk/PCB.
  • Bruk av testrammeverket UVVM.

Anbefalte forkunnskaper:

  • FPGA/ASIC design og metodikk
  • UVVM for verifikasjon av FPGA-design
  • Atlassian Confluence for dokumentasjon
  • Git og GitLab for versjonskontroll og Continuous Integration (CI)

Embedded software:

Arbeidsoppgaver:

  • Arbeid med forskjellige radioplattformer som ISM radio, Bluetooth, ZigBee, GSM/GPRS, WIFI og RFID.
  • Utvikling og bruk av IoT-plattformen Multiply for prototyping og testing av IoT-løsninger.
  • Arbeide med utvidelse av Multiply IoT-plattform med FPGA for videoprosessering og maskinlæring.
  • Arbeid med dokumentasjon, testing og oppsett av en demonstrasjonsløsning for Multiply FPGA.

Anbefalte forkunnskaper:

  • Radioplattformer som ISM radio, Bluetooth, ZigBee etc.
  • IoT-plattformutvikling og prototyping
  • Elektronikkutvikling for spesialiserte applikasjoner.
  • Atlassian Confluence for dokumentasjon.
  • Git og GitLab for versjonskontroll og Continuous Integration (CI).

For spørsmål kontakt marius.elvegard@inventas.no eller jesper.toftenes@inventas.no

 

 

Bildet kan inneholde: font, merke, logo.

Curida Diatec (2 plasser)

Arbeidssted: Martin Linges vei 25, Fornebu

Arbeidssted: Curida Diatec (tidligere Diatec Monoclonals) er et norsk Bioteknologiselskap. Vi produserer monoklonale antistoffer til bruk innen medisinsk behandling, diagnostikk og forskning. Produksjonen er basert på bruk av levende celler som produksjonsorganismer og vi benytter forskjellige bioreaktor-systemer til å dyrke cellene og produsere antistoff før videre opprensing og sluttfremstilling av produkt til kundene. Våre kunder strekker seg fra akademiske forskningsinstitutter til start-ups og gründerbedrifter, samt store internasjonale diagnostikk- og legemiddelselskaper.

Curida Diatec har fokus på forskning og utvikling og har pågående prosjekter med støtte fra Forskningsrådet. Vi ser både på utvikling av ny produksjonsteknologi ved automatisering/robotisering og forbedring av eksisterende produksjonsprosesser og parametere.

Praksisplassene som tilbys er på Technopolis og vil være knyttet mot MS&T avdelingen (Manufacturing Science and Technology). Du som er i praksis, skal være en støtte for teamet og arbeidsoppgaver vil blant annet kunne inkludere:

  • laboratoriearbeid som rutinearbeid.
  • testproduksjoner (oppstrøm og nedstrøm) og analyser.
  • registrering av informasjon (kjemikalier, cellearkiv mm.).
  • ekstrahering av data fra produksjonsforløp til bruk i arbeid med prosessoptimalisering.
  • vedlikehold  av lab (kalibrering og vask av utstyr, rydding og lagerføring etc.).
  • involvering i prosjekt med automatisering og dokumentasjon i henhold til vårt kvalitetssystem.

Faktiske arbeidsoppgavene vil være avhengig av pågående aktiviteter når du tiltrer. Du vil også kunne få oppgaver på tvers av funksjonene i selskapet.
Du bør kunne dokumentere kompetanse innen kjemi, fysikk, biologi og IT.

Prosjektet gir en god mulighet til å få innsikt i ulike funksjoner i et raskt voksende bioteknologiselskap.

Stillingen vil rapportere til R&D Senior Advisor Jan Egil Melvik. Ønskes mer informasjon ta kontakt på mobil: 977 15 355 eller e-post: janm@diatec.com

 

 

Bildet kan inneholde: bygning, skrift, elektrisk blå, magenta, sirkel.

Nordic Semiconductor (System Architecture Group) (2 plasser)

Arbeidssted: Drammensveien 126

Ved å jobbe hos Nordic Semiconductor vil du bli inspirert og få støtte til å utvikle deg selv.
Våre grupper kjennetegnes av et profesjonelt og uformet arbeidsmiljø. Vi verdsetter og oppfordrer til
kontinuerlig utvikling av ekspertise til høyeste nivå. Vi er stolte av våre norske røtter, en høyt kvalifisert internasjonal stab, verdensledende innovasjon og profesjonelle nivå.
Vi tilbyr stor variasjon i oppgaver og prosjekter, og muligheten til å jobbe sammen med verdensledende eksperter innen sitt felt. Vi oppfordrer de ansatte til å stille spørsmål ved det etablerte, og å være nyskapende, proffe, dedikerte og lærevillige.

System Architecture Group (SAG) jobber med arkitektur og spesifisering av nye og kommende System on Chip (SoC) enheter. Vi kan tilby interessante oppgaver i forbindelse med verktøy og rammeverk for å designe og teste neste generasjons Nordic SoC multiprotokollenheter.

Eksempler på arbeidsoppgaver:

  • utvikle virtuelle prototyper for System on Chip (SoC) arkitekturutvikling
  • utvikle testmiljø for SoC arkitekturvalidering
  • utvikle analyseverktøy for SoC systemprestasjon

Kvalifikasjoner:

  • god forståelse av systemarkitektur
  • god forståelse av dataoperativsystemer
  • gode programmeringsenver I C/C++ I Linuxmiljø
  • komfortabel med å utvikle applikasjoner i Linux
  • kunnskap om Pyhon og annen script-programmering er ønskelig

Arbeidsoppgavene vil kunne variere etter interesse og kvalifikasjoner.

Kontaktperson: Rune Presthus


 

Nordic Semiconductor (Wireless Design) (2 plasser)

Arbeidssted: Drammensveien 126

Ved å jobbe hos Nordic Semiconductor vil du bli inspirert og få støtte til å utvikle deg selv. Våre grupper kjennetegnes av et profesjonelt og uformet arbeidsmiljø. Vi verdsetter og oppfordrer til kontinuerlig utvikling av ekspertise til høyeste nivå. Vi er stolte av våre norske røtter, en høyt kvalifisert internasjonal stab, verdensledende innovasjon og profesjonelle nivå.
Vi tilbyr stor variasjon i oppgaver og prosjekter, og muligheten til å jobbe sammen med verdensledende eksperter innen sitt felt. Vi oppfordrer de ansatte til å stille spørsmål ved det etablerte, og å være nyskapende, proffe, dedikerte og lærevillige.

Wireless design jobber med systemkrets modellering (matlab, systemverilog og python), transistornivå kretsspesifikasjon, design og verifikasjon (Cadence, matlab, Skill), samt utvikling av hjelpeverktøy for utvikling av design.

Eksempler på arbeidsoppgaver:

  • bistå med lavenergi kretsdesign
  • bistå med å utnytte energi i forbindelse med modifikasjoner på chip-arkitektur (såkalt energy harvesting)
  • bistå med avansert system modellering

Kvalifikasjoner: 

  • Være noe kjent med programeringsspråk slik som Python, Matlab, SystemVerilog
  • Skillkoding

Arbeidsoppgavene vil kunne variere etter interesse og kvalifikasjoner.

Kontaktperson: Rune Presthus

Publisert 8. apr. 2021 15:18 - Sist endret 14. nov. 2023 10:23