Obligatoriske innleveringer

Innlevering skjer i Devilry, og stenges automatisk når fristen er ute. Du kan lagre hver innlevering i Devilry flere ganger, og det er lurt å levere første gang i god tid før fristen selv om du ikke er helt ferdig.

Oppgaven skal rettes og godkjennes av en retter. Den mest lærerike formen for retting er samretting. I IN1000 om våren er det 4 forskjellige måter å få retting på. Ved levering må du huske å skrive (som kommentar i Devilry) hver gang hvilken form for retting du ønsker. Du kan lese mer om retteformene her.

Merk at individuelle innleveringer  skal være resultat av egen innsats—mer om dette under Krav til innleverte oppgaver. Som en prøveordning V2023 blir det mulig å løse og levere oppgavene i team med flere studenter. Dette kan bare gjøres ved fysisk oppmøte på obliglaben onsdager. Se timeplanen.

Dersom du har godkjent alle obliger fra 2019 eller senere (dvs. vært kvalifisert for eksamen) trenger du ikke levere noen oppgaver på nytt. Ved spørsmål kontakt studieinfo@ifi.uio.no.

Ifis retningslinjer for obligatoriske innleveringer i sin helhet.

Innlevering 1–6

De første seks innleveringene gis i hovedsak ukentlig og består hver av 3 – 6 poenggivende deloppgaver. Å løse alle deloppgavene innen hver frist ansees som et faglig minimum av egen programmering—de aller fleste vil ha behov for å løse Trix- og gruppeoppgaver i tillegg. Formell godkjenning av innleveringsoppgave 1–6 krever minst 57 av 87 poeng - det formelle kravet er satt lavt siden det ikke gis utsettelser ved sykdom og lignende.


NB! Grå skrift betyr at årets oppgave ikke er publisert enda. Du kan se på fjorårets oppgaver hvis du ikke vil vente, men vit da at all informasjon om frister og innlevering m.m. ikke gjelder for i år. Det kan også komme andre mindre endringer.

 

Kan leveres fra

Siste frist

1. innlevering (9 poeng)

30. januar kl. 12.00 8. februar kl. 23.59
2. innlevering (15 poeng) 9. februar kl. 12.00 15. februar 23.59
3. innlevering (15 poeng) 16. februar kl. 12.00 22. februar 23.59
4. innlevering (15 poeng) 23. februar kl. 12.00 1. mars 23.59
5. innlevering (15 poeng) 3. mars kl. 12.00 15. mars 23.59
6. innlevering (18 poeng) 16. mars kl. 12.00 29. mars 23.59

Obligatorisk innlevering 7 og 8

I hver av disse obligene skal du utvikle ett større program i løpet av ca 2 uker. Hver oblig må være godkjent for å få lov å gå opp til eksamen.

 

Kan leveres fra

Siste frist

Oblig 7 med kode og datafiler 30. mars kl. 12.00 19. april kl. 23.59
Oblig 8 med kodefiler 20. april 12.00 3. mai 23.59

For oblig 7 og 8 kan det gis anledning til ny innlevering dersom første forsøk ikke kan godkjennes, men ikke har alt for store mangler. For disse obligatoriske oppgavene gjelder også Ifis generelle regler for egenmelding: Studenter gis inntil tre kalenderdager utsettelse ved sykdom eller uforutsette hendelser når melding om dette sendes på e-post til gruppelærer innen innleveringsfristen (Dette gjelder ikke ved ukentlige innleveringer og heller ikke ved andre forsøk på samme oppgave).

Krav til innleverte oppgaver

Å utgi andres arbeid for sitt eget er både ulovlig og uetisk og vil medføre sterke reaksjoner fra Ifis og universitetets side, for eksempel utvisning i ett eller flere semestre; se Rutiner for behandling av fuskesaker.

Ifi oppfordrer studentene til å utveksle faglige erfaringer og samarbeide om å løse oppgaver - men da fortrinnsvis øvingsoppgaver for eksempel fra Trix. I tilfeller hvor det skal leveres individuelle oppgaver til godkjenning er følgende viktig:

  • Du kan diskutere en løsning sammen med andre, men dere skal ikke dele noen deler av løsningen (f.eks ved å levere inn lik kode hvor kun variabelnavn er byttet ut). Unntak: Studenter som møter på obliglaben (onsdagsgruppa) og leverer oppgaven der vil kunne levere som gruppe.
  • Dersom du tar med tekst, programkode, illustrasjoner, og annet som andre har laget, må du tydelig merke det og angi hvor det kommer fra – i en selvstendig oppgave er dette noe som sjelden skal forekomme.

Hvis du er i tvil om hva som er lovlig samarbeid, må du kontakte gruppelærer eller faglærer.

Ifi's retningslinjer for obligatoriske innleveringer i sin helhet

Publisert 21. des. 2022 09:28 - Sist endret 20. apr. 2023 10:26