Be Strong

Vi er fem studenter fra UiO som studerer studiet Informatikk: design, bruk og interaksjon. Vi er Be Strong og ønsker å hjelpe mot følelse av isolasjon.

Bildet kan inneholde: person, panne, ansikt, hud, øyenbryn.

fra venstre til høyre: Tobias Unhammer Wangberg, Kashmala Sheikh, Edvinas Zidkich, Henriette Thoresen Breen, Tobias Aronsen

Iløpet av de siste årene har det vært en stor økning i fokus på trening og helse, men pga. Covid-19 måtte treningssenterene bli stengt. Vårt mål er å holde de motiverte med et artefakt som vil distrahere de fra ensomheten og i tillegg vil holde de i trening.

Gruppemedlemmer:

Edvinas Zidkich

Tobias Aronsen

Henriette Thoresen Breen

Tobias Unhammer Wangberg

Kashmala Sheikh

Tema:

Temaet for prosjektet er "hjelp mot følelse av isolasjon"

Målgruppen:

Målgruppen vi har valgt ut for prosjektet vårt er fysisk aktive unge voksne (18-30 år) som sliter med ensomhet grunnet pandemien.

Datainnsamlingsmetoder:

Pga. brukeres ønsker og begrenset tilgang til brukere var vår hoved-datainnsamlingsmetode intervjuer. Alle intervjuene ble derfor tatt over Zoom sånn at vi kunne både se og snakke med bruker så forholdet mellom designer og bruker blir mer åpent. Siden vi ikke hadde så mange brukere måtte vi ta i bruk kvalitative intervjuer for å få en bedre forståelse av hvilken situasjon bruker er i og hvordan vi kunne forme et artefakt basert på brukerens interesser.

Vi hadde flere semi-strukturerte intervjuer med intervjuguider for å lede oss gjennom intervjuene. Dette er for å gi brukerne mulighet til å svare åpent, men fortsatt ha en begrensing for at bruker ikke skal spore av.

I tillegg til semistrukturerte intervjuer hadde vi et mer åpent intervju med en kritisk bruker for å få en ærlig respons på designet og funksjonaliteten til artefaktet, noe som var en givende samtale og resulterte til et bedre artefakt.

Konsept:

Vi har valgt å bruke kompakt som konsept og funkis (arkitekturstil) som formkonsept. Alle ideene vi jobbet med i skisseprosessen er basert på enkle geometriske former. Vi har kun valgt å legge til nødvendige og funksjonelle tekniske komponenter synlig for bruker. Vi har lagt opp størrelsen på ideene våre etter hvor mye plass de tekniske komponentene trenger om koblingene blir gjort direkte for å gjøre løsningene våre kompakte, men fortsatt praktisk gjennomførbare med tilgang til de nødvendige materialene og mer tid.

Prototyper:

De fleste ideene vi jobbet med gjennom prosjektet var sentrert rundt trening da dette var noe bruker spesifikt la vekt på som en positiv distraksjon fra situasjonen vi står i med pandemien. Vi hadde ett unntak når vi vurderte å lage et artefakt som kunne gi varsler gjennom dagen for å aktivisere bruker gjennom dagen som et alternativ til trening.

Presentasjon av tre ideer vi jobbet med:

Call to action:

Dette var ideen for å skape aktivisering uten å spesifikt fokusere på trening. Her valgte vi å plassere komponenter for interaksjon på undersiden av komponenten med unntak av knappen for å slå av nåværende varsel. I sammenheng med formkonseptet er formen enkel og ikke mye større enn nødvendig for plass til tekniske komponenter på innsiden av den. «Kontrollpanel» for å sette antallet varsler som skal komme gjennom dagen er skjult da dette ikke har noe behov for å være tilgjengelig til enhver tid i motsetning til av knappen for varsler som stående alene på oversiden som også gjør denne enklere å finne. Formen er også laget for å være estetisk enkel da bruker var opptatt av ryddige omgivelser.

 

Beep-test:

En av de første ideene våre basert på å forbedre treningsopplevelsen. Her ville vi bruke et avrundet rektangel som base så artefaktet både kunne brukes som en markering for hvor en avslutter runden i tillegg til lyden. For å gjøre det enklere å bruke artefaktet hadde vi kun fem knapper en av/på knapp på samme side som høyttaleren og fire knapper for å velge modus på en annen side. Her er det et valg for runder på 10, 20 og 30 sekunder i tillegg til en vanlig beep-test der rundene blir gradvis kortere utover i treningen. Her hadde vi en fysisk prototype i tillegg til skissen.

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Telle antall pushups:

Dette ble den endelige ideen vår. Originalt var ikke formen preget noe spesielt av annet enn behovet for å ha plass til den tekniske løsningen og å ha de nødvendige komponentene tilgjengelig for bruker. Etter å ha snakket med bruker og løsningen var valgt la vi først til en høyttaler som skulle være med på å telle pushups etter brukers ønske og vi lagde en ny utforming etter brukers ønsker. Begge ideene var enkle i utforming og hadde kun de knappene vi så en fordel i å kunne interagere med og etter brukers ønske ble av/på knappen flyttet til siden av artefaktet så det var lettere å skille denne fra de andre knappene, høyttaleren er også plassert her for et renere og mer oversiktlig uttrykk med kun avgjørende komponenter på hovedsiden av artefaktet.

 

Presentasjon:

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1060/v21/prosjekter-var-2021/be-strong/be-strong.pdf

Presentasjon om prototype:

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1060/v21/prosjekter-var-2021/be-strong/presentasjon-prototype.pdf

Kode på git:

https://github.com/Asoninn/Pushup-Teller/blob/main/pushup_teller.ino

Prosjektvideo:

https://vimeo.com/559606369

Teknisk rapport:

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1060/v21/prosjekter-var-2021/be-strong/be-strong_teknisk-rapport.pdf

Gruppe rapport:

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1060/v21/prosjekter-var-2021/be-strong/be_strong_grupperapport.pdf

Publisert 16. mars 2021 15:10 - Sist endret 7. juni 2021 18:28