BY4 Innovations

I en kaotisk tid preget av konflikt og splittelse, kan det være vanskelig å finne fellesinteresser som knytter oss sammen. Heldigvis finnes kaffe – skytshelgen til studenter og voksne med søvnmangler. På bakgrunn av dette har vi i BY4 Innovations utviklet en løsninger rettet mot kaffeentusiaster og baristaer. Denne løsningen er PourIt. For hvis det er èn ting som knytter oss sammen, så er det koffein-avhengighet.

BY4logo
BY4 Innovations logo

 

Målgruppe

Vår malgruppe er «kaffeentusiaster og baristaer som bor i Oslo». Denne målgruppen er valgt på bakgrunn av interesse, tilgang og brukermangfold. Vi ønsket å hente inn data fra begge sider av målgruppen – både fra ansatte baristaer og hverdagslige brukere som regner seg selv som kaffeentusiaster. I løpet av prosjektet studerte vi deres behov og meninger, og jobbet i samarbeid med dem for å skape en effektiv og brukervennlig løsning.

 

Problemstilling / Mål

Gjennom datainnsamlingsprosessen kom vi fram til at brukerne våre hadde et reelt behov for en løsning som; a) kunne hjelpe de med å pålitelig gjenskape en tidligere kopp med kaffe, og b) ikke kostet alt for mye å produsere. På bakgrunn av dette, bestemte vi oss for at vår problemstilling skulle være “hvordan hjelpe brukerne med å lage den perfekte koppen kaffe?”. Målet for prosjektet vårt er å lage en løsning som kan hjelpe til med å gjøre kaffehverdagen enklere og mer forutsigbar for brukere i målgruppen vår.

 

Vår løsning: PourIt

“PourIt” er vår endelige løsning. Den baserer seg på alle de tidligere iterasjonene av low-fidelity prototyper, og de ideene, tankene og lærdommene vi har utarbeidet sammen med brukerne våre angående en løsning som svarer på problemstillingen: «hvordan hjelpe brukerne med å lage den perfekte koppen kaffe?» PourIt er en spesiell kaffevekt som hjelper brukeren med å replisere en tidligere «perfekt» kopp med kaffe gjennom en vektsensor som gjør gram per sekund-målinger, en manuell innstilling for ønsket gram per sekund-frekvens, og LED-lys for feedback. I tillegg kan PourIt brukes som en helt vanlig kaffevekt, som kan måle vekt i gram. Den kommer også med innebygd timer-funksjon, for å se hvor lenge du har holdt på.

PourIt
PourIt

Designet til PourIt er bygget på formkonseptet vårt, som er «cappuccinokopp». Dette gjenspeiles i formen til vekten. PourIt er også laget av plast, noe som gjør at den er vanntett - et stort krav for kaffevekter som skal befinne seg rundt flytende væske.

 

Datainnsamling

Datainnsamlingsfasen vår er delt inn i tre forskjellige iterasjoner: Første iterasjon, hvor vi holdt semi-strukturerte intervjuer sammen med observasjon av brukerne våre i naturlige omgivelser. Andre iterasjon, hvor vi presenterte en tidlig low-fidelity prototype av en potensiell løsning til brukerne våre. Her tok vi i bruk åpne intervjuer uten intervjuguide, for å fasilitere flytende dialog med brukerne våre i en nøytral arena. Tredje iterasjon, hvor vi presenterte en forbedret prototype som siktet seg inn på aspektene form og størrelse til brukerne våre. Her tok vi også i bruk åpne intervjuer.

Intervju
Brukerintervju

Datainnsamling i dette prosjektet var en kontinuerlig prosess. Vi jobbet hele tiden sammen med brukerne våre for å komme fram til gode løsninger og prototyper. Under ser du hvordan vi kodet dataen fra første iterasjon med datainnsamling, og brukte dette for å komme oss fram til potensielle løsninger.

Koding
Åpen koding av data

 

Tidlige ideer og prototyping

Etter første iterasjon med datainnsamling, holdt vi en workshop for prototyping. Her startet vi med idemydring basert på data vi fikk fra første iterasjon med datainnsamling, og fokuserte på å være åpen for alle ideer. Etter alle hadde kommet med sine tanker og ideer, satte vi dem opp på en tavle, hvor vi brukte åpen koding for å kategorisere de inn i forskjellige blokker. Deretter fortsatte vi med videreutvikling av to konsepter; vekt og kopp. Vi gikk så inn på mer detaljerte ideer angående disse konseptene. Etter å ha gått gjennom disse ideene og diskutert de i plenum, kom vi sammen frem til to konsepter vi var fornøyde med.

Workshop
Workshop med PostIt lapper

 

Prototyper

Vi startet prototypingsfasen med å lage skisser, da disse er enkle å lage, og krever svært få ressurser. Dette følte vi var riktig tilnærming å ta i begynnelsen av prototypingsprosessen, da man på dette stadiet er ute etter å eksperimentere med så mange ideer som mulig.

Skisse
Skisse av vekt

Etter vi hadde laget noen ulike skisser, startet vi på vår første low-fidelity prototype. Her fokuserte vi på funksjon og konsept, slik at vi kunne få tilbakemelding fra brukerne våre før vi gikk dypere inn på formkonsept.

Første prototype
Første prototype av vekt

Etter å ha presentert denne prototypen for brukerne, fikk vi mange gode tilbakemeldinger som vi analyserte og tok i bruk under den andre iterasjonen. Her fokuserte vi mer på de faktorene vi hadde sett bort ifra tidligere, og bestemte oss for konseptet "forutsigbarhet" og formkonseptet "preikestolen". Dette var derimot et formkonsept vi kom til å endre senere i prosjektet, etter tilbakemelding fra foreleser og gruppelærer, og vår egen konklusjon med at "preikestolen" ikke var et formkonsept vi kunne forene med våre ideer til en potensiell løsning.

Andre prototype
Andre prototype av vekt

Da vi presenterte denne prototypen for brukerne, hadde de svært få kommentarer til endringer. Vi følte da at vi kunne gå videre med utviklingen av en mer fungerende prototype, som skulle representere den endelige løsningen vår.

 

Formkonsept

Vi prøvde å ta til oss tilbakemeldinger vi fikk underveis. Vi tegnet masse ulike skisser, siden det var enkelt og lite tidkrevende. Det var nyttig å utvide idérommet og ikke være så knyttet til den opprinnelige tanken og løsningen vår. For å konkretisere, brukte vi skissene under til å prøve ut formkonsepter og evaluere om ideen lot seg gjøre. Vi var inne på flere ideer, som sol, ratt, cappuccinokopp og mer. Det endelige formkonseptet ble til slutt “cappuccino-kopp”, fordi den er relativt liten og gir mening for bruken og brukskonteksten. Denne formen gjør også at vekten passer fint på en espressomaskin. På bakgrunn av formkonseptet vårt, skulle formen være sirkulær (ment til å representere den sirkulære formen til en cappuccino-kopp) og sort i farge (ment til å representere kaffe som befinner seg i cappuccino-koppen).

Skisser av formkonsept
Utvikling av formkonsept

 

Gruppemedlemmer

Ada
Beslinda
Eida
Lukas

Dokumenter


Kode på GitHub