Erstatterne - Oskar, Mali og Juni

Noe å ha i bokhylla

Til vårt prosjekt ønsker vi å utvikle en løsning for målgruppen "samlere" som tillater dem å stille ut samlingen sin på en smakfull måte, enten det er figurer, steiner, graderte kort, retro-elektronikk med mer. Temaet AV/PÅ åpner mange muligheter for oss til å utforske diverse retninger vi ønsker å ta prosjektet. I hovedsak ønsker vi, ved bruk av Arduino, å gi brukerne mulighet til å gjøre samlingen sin mer estetisk. 

Bildet kan inneholde: fottøy, sko, bein, menneskelig, bagasje og vesker.

Erstatterne rerun 2024

Over er en videodemonstrasjon av endelig prototype.

 

Introduksjon

Målgruppe / brukere

Vi har valgt samlere i 20-årene som målgruppe. Relevante brukere er skaffet til brukerundersøkelser (fokusgruppe) og vi har innhentet samtykke. 

Datainnsamlingsmetoder dere vil bruke / har brukt

Vi gjennomførte første fokusgruppe i uke 10, og fikk en real kickstart på prosjektet. Videre ønsker vi å fortsette med fokusgrupper for å kunne observere hvordan brukerne interagerer med prototypen(e) våre, samt undersøke hva vi trenger å forbedre til det endelige produktet. Vi er åpen for flere former for datainnsamling om vi finner det nødvendig. Dog er det viktigste for oss å undersøke brukere under bruk for å forstå hvordan vi som designere må tilpasse oss brukernes behov og finne hvilke krav vi må stille til artefaktene våre. 

Foreløpige ideer

Basert på resultatene fra første fokusgruppe er vi i gang med å sketche idéer som viser frem en samling. Rammene og restriksjonene vi har satt oss selv for prototyping og utvikling er at det endelige produktet skal ha plass i en bokhylle (jf. det tentative prosjektnavnet: Noe å ha i bokhylla)

Lenke til presentasjonen om tema her.

 

Prototyper

Etter første fokusgruppe skjønte vi at brukerne våre ønsket noe å sette deler av samlingen sin på, noe estetisk og enkelt å forholde seg til- samtidig som det så fint ut. For vår første lavoppløselig prototype bestemte vi oss derfor for å lage et papp-platå som skulle passe i bokhylla, slik at vi kunne ta med oss noe fysisk brukerne kunne forholde seg til på neste fokusgruppe.

Her er resultatet fra aktivitetsdagen vår:

Ideen vår var at det skulle være en lysslynge rundt platået, samt spotter med lys rundt toppen. Størrelsen var like bred, men litt smalere enn A4.

Da vi tok med prototypen til andre fokusgruppe, fikk vi gode tilbakemeldinger i evalueringen med brukerne, men også noen konstruktive. De likte størrelsen godt, men fant at lysslyngen rundt platået var litt i det meste laget. De foreslo å droppe lyset på siden og heller fokusere på lys rundt figuren. De tegnet noen forslag og diskuterte seg imellom før de ga oss tilbakemeldingene sine.

Ut fra tilbakemeldingene tegnet vi denne skissen for neste prototype og neste fokusgruppe:

Her er formkonseptet at produktet vil se litt ut som en bok liggende, mens ovenfra vil se se ut som en bilderamme. Bunnen (hvor Arduinoen vil ligge) vil være laget av treverk. Toppen vil være en metallisk, orientalsk ramme.

Lenke til presentasjon om prototyper her.

Endelig prototype

Treboksen og akrylglass ble laserkuttet og rammen 3D-printet, alt gjort på Sonen på IFI. Rammen er malt gull med akrylglass under for gjennomskinn av lyset fra LED-stripen. En mindre treplate på toppen skjuler arduinoen og gjør prototypen mer minimalistisk etter brukernes ønske. 

En tredje evaluering med brukerne fant sted, og de var fornøyde med hvordan vi hadde løst "problemet" og møtt behovene deres. Nøyere evaluering finnes i prosjektrapporten.

Vår endelige prototype så slik ut:

Lenke til kode for LED-stripen på Github.

Av Mali Aalbu
Publisert 5. mars 2024 17:13 - Sist endret 25. mai 2024 14:08